Події

Приблизно 80% постачань у межах державної програми «Армія дронів» – це безпілотник…

Приблизно 80% постачань у межах державної програми «Армія дронів» – це безпілотники українських виробників

Сьогодні на передовій українські військові використовують значну кількість дронів, які різняться за моделями, розмірами, призначенням, дальністю польотів.

Які саме безпілотники постачають на фронт? Як працює «Армія дронів», та як розвивається українське виробництво безпілотників? Скільки в середньому «живе» дрон на полі бою? На ці та інші питання відповідає голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь в інтерв’ю виданню «Гордон». Зокрема він зазначає:

???? «Армія дронів» починалася як частина проєкту United24 із донатів і зборів з усього світу, а зараз це – масштабна державна програма. Цього року Держспецзв’язку отримала з державного бюджету фінансування у 40 млрд грн для закупівлі дронів.

????Приблизно 80% постачань у межах «Армії дронів» – це безпілотники українських виробників. На сьогодні в Україні працює понад 200 компаній, які виробляють БпЛА. Було прибрано понад 20 бюрократичних процедур, які блокували розвиток цієї галузі.

????Більше 30 шкіл готують пілотів дронів в Україні. Навчання – це основа, адже важливо не просто отримати дрон, а й не втратити його в першому ж бою.

????Ми – перша країна у світі, яка запустила роти ударних дронів як окремий підрозділ Збройних сил. Ці роти успішно воюють на передовій у складі різних угруповань сил оборони. У їхньому складі – люди, які вміють користуватися безпілотними літальними апаратами, ефективно проводити розвідку, координувати підрозділи на полі бою, знищувати живу силу і техніку противника.

Більше – за ????посиланням ????

Back to top button