Події

«Протимінна діяльність – один із пріоритетних напрямків на сьогодні», – Сергі…

????«Протимінна діяльність – один із пріоритетних напрямків на сьогодні», – Сергій Крук ⤵️

Більше сотні саперів, психологи та парамедики несуть службу та працюють у Центрі протимінної діяльності, який з грудня 2022 року функціонує на Черкащині. Підрозділ має на озброєнні різноманітну техніку та усе необхідне обладнання. Це, зокрема, піротехнічні машини важкого та легкого типу, оперативно-піротехнічні та водолазні оперативно-піротехнічні авто, бульдозер, сучасні металошукачі, підводні і наводні дрони тощо.

Із тим, як функціонує Центр та які потужності має підрозділ ознайомились Голова ДСНС Сергій Крук та перший заступник Голови Служби Максим Грицаєнко. Вони оглянули матеріально-технічну базу Центру та поспілкувалися із саперами, які проходять підготовку і виконують завдання з гуманітарного розмінування територій України.

????«Протимінна діяльність – один із пріоритетних напрямків на сьогодні. Ми багато уваги, сил та засобів направляємо для покращення несення служби наших піротехніків. Вони працюють на деокупованих територіях, тому удосконалення своїх навичок надзвичайно важливе. В Центрі протимінної діяльності на Черкащині є все необхідне для виконання широкого спектру завдань у своїй сфері: для проведення обстеження забруднених територій, складання мап та маркування ділянок забруднених ВНП, очищення території від боєприпасів та багато іншого. Наші сапери – фахівці з великим багажем знань та мають великий практичний досвід. Тому, ми зацікавлені в тому, щоб піротехнічні підрозділи ДСНС розвивалися», – зазначив Голова ДСНС Сергій Крук.

Серед завдань, які можуть виконуватися Центром протимінної діяльності, визначено також надання інформації місцевим громадам щодо протимінної діяльності та передача очищеної території беніфіціарам. Окрім того, фахівці Центру проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення з питань мінної безпеки.

???? СайтFbTwInstaYouTube

Back to top button