Події

Пропагандисту незаконної «державної телерадіокомпанії лнр» повідомлено про п…

Пропагандисту незаконної «державної телерадіокомпанії лнр» повідомлено про підозру

???? За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру ведучому пропагандистського телеканалу «Луганськ 24» так званої «ДТРК лнр» у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

????За даними слідства, після захоплення частини регіону навесні 2014 року окупанти створили у Луганську «державну телевізійну та радіомовну компанію лнр». Вона здійснює випуск програм антиукраїнського характеру на тимчасово непідконтрольній території України.

????Відтоді житель Луганська та колишній український журналіст добровільно почав працювати в незаконно створеному окупаційною владою медіа.

????З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну підозрюваний всебічно підтримував в своїй інформаційній діяльності владу державу-агресора, її окупаційну адміністрацію та незаконні збройні формування.

????У 2022 році він став на телеканалі «старшим редактором телевізійних програм».

????Відеоматеріали за участі підозрюваного транслюються в аналоговому та цифровому форматі на території так званої «лнр», а також розповсюджуються в соцмережах.

????Також пропагандист бере участь в ефірах російських радіостанцій та розповідає про «налагоджене» життя в місті.

????Досудове розслідування ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Back to top button