Події

Прокурори на захисті державних інтересів. Розповідаємо про роботу у сфері пр…

Прокурори на захисті державних інтересів. Розповідаємо про роботу у сфері представництва інтересів держави в суді

????Майже півтора року Україна протистоїть повномасштабній агресії рф. Та попри надскладні умови воєнного часу прокурори працюють не лише над розслідуванням та судовим переслідуванням воєнних злочинів агресора, а й щодня захищають інтереси держави та суспільства.

????Загалом роботу прокурорів можна описати як виконання трьох конституційних функцій: підтримання публічного обвинувачення; організація і процесуальне керівництво досудовим розслідуванням; представництво інтересів держави в суді.

???? Узагальнюючи, можна сказати, що перші дві функції — це про справедливість, а третя — представництво — про захист. Захист та повернення державних ресурсів через судову процедуру, — розповідає заступниця начальника Департаменту представництва інтересів держави Офісу Генепрокурора Наталія Василенко.

????Втім, для широкого загалу роль прокурорів в контексті представництва інтересів держави в суді залишається відносно маловідомою у порівнянні з першими двома напрямами.

???? Хоча ті громади, власність яких прокурори захищають у судах, дуже добре обізнані з цією функцією, — пояснює Наталія Василенко.

???? ЧИТАТИ про непросту функцію представництва простою мовою, а також про основні успіхи та результати роботи у цій сфері.

Video is too big

Back to top button