Події

Прокурори на захисті державних інтересів: Прокурори сприяють відновленню ук…

Прокурори на захисті державних інтересів: Прокурори сприяють відновленню укриттів на Запоріжжі

????Коментують: заступник керівника Запорізької обласної прокуратури Наталя Максименко і начальник відділу представництва інтересів держави з питань державної та комунальної власності управління представництва інтересів держави в суді Запорізької обласної прокуратури Кристина Токмакова.

????Сумні реалії сьогодення прифронтового Запоріжжя обумовили необхідність створення потужної та розгалуженої системи цивільного захисту населення. Саме тому ця робота стала пріоритетною у представницькій діяльності органів прокуратури Запорізької області.

????Прокурори встановили, що на початку повномасштабного вторгнення стан укриттів у Запоріжжі та області був вкрай незадовільним – для використання готовими були менше третини.

????До вирішення цієї проблематики прокурори підійшли комплексно.

????У серпні 2023 року за ініціативи Запорізької обласної прокуратури проведено спільну нараду з правоохоронцями, виконавчою владою та місцевим самоврядуванням. Визначили та вже реалізували низку заходів: уніфіковано облік таких об’єктів, налагоджено систематичні перевірки укриттів, місцева влада істотно збільшила обсяги фінансування ремонтних робіт.

????Стосовно балансоутримувачів, які так і не усвідомили важливість цивільного захисту, вживаються представницькі заходи реагування – подаються позови з вимогою привести захисні споруди у належний для використання стан. Пріоритетом стали сховища, розташовані у медичних закладах та житловій інфраструктурі.

????Загалом прокурори подали 32 адміністративні позови цієї категорії, 6 із яких у 2024 році. Загальна площа об’єктів цивільного захисту, які потребують ремонту, складає майже 10000 кв м, а здатність укрити мирних мешканців від обстрілів – майже 9 000 громадян.

????Наразі судами задоволено 19 таких позовів.

????За втручання прокуратури  в готовність приведено 6 об’єктів, розрахованих на захист 1300 мешканців області.

Video is too big

Back to top button