Події

Прокурори долучилися до озеленення столиці – висадили алею платанів в центрі м…

Прокурори долучилися до озеленення столиці – висадили алею платанів в центрі міста????????

????У рамках загальноміської толоки, яка пройшла вихідними у всіх районах столиці, прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генпрокурора ініціювали та висадили алею платанів на вході до парку ім. Тараса Шевченка.

???? Відновлення країни має тривати на всіх фронтах, зокрема і екологічному. Внаслідок російської агресії довкілля зазнає катастрофічних наслідків. Ущент знищуються масштабні площі лісів, де точаться запеклі бої. Висаджування дерев для нас сьогодні символізує відродження. Цим кроком ми робимо свій маленький внесок у майбутнє, відтворення та підтримку екосистеми, – зазначила Вікторія Літвінова, заступниця Генпрокурора, яка курує напрям екології.

????Саджанці дерев підрозділ Офісу Генпрокурора закупив власними зусиллями. Прокурори об’єдналися заради поповнення зеленими насадженнями паркової зони, а отже – збереження навколишнього природного середовища, що дуже важливо у надважкий для країни час.

????Радник Генпрокурора Максим Попов зазначив, що від початку російського вторгнення в Україну прокурори системно документують воєнні злочини проти довкілля, які вчиняє армія держави-агресора.

????Він назвав символічним висаджування платанів у парку Шевченка, який постраждав внаслідок ракетного удару ворога. Тоді були знищені чимало дерев та газон, що, безперечно, завдало шкоди довкіллю.

????Захист екології серед пріоритетів роботи органів прокуратури – запевнив Керівник Спеціалізованої екологічної прокуратури Борис Індиченко.

???? Не тільки в кабінетах ми докладаємо зусиль, щоб зберегти природні ресурси країни. Сьогодні ми тут – саджаємо дерева. До екоакції долучилися практично усі працівники підрозділу, – сказав він.

????Цього дня працівники Офісу Генпрокурора висадили одинадцять саджанців платана, що прикрашатимуть столицю. Їм по 18 років. Вони будуть підключені до системи крапельного поливу парку.

????Загалом ці дерева – довгожителі, ростуть сотні років. Тому не одне покоління киян зможе побачити зелену алею.

Back to top button