Події

Прокурор зі зв’язку для Євроюсту від України Мирослава Красноборова взяла уча…

Прокурор зі зв’язку для Євроюсту від України Мирослава Красноборова взяла участь у заході високого рівня «Цілісний шлях до правосуддя для потерпілих від сексуального насильства, повʼязаного з конфліктом (СНПК)», який відбувся на полях 78-ї сесії Генасамблеї ООН

????Під час виступу Мирослава Красноборова зосередила увагу на масовості та системності злочинів сексуального насильства, які вчиняють військовослужбовці рф, а також розповіла про зусилля Офісу Генпрокурора, спрямовані на підтримку потерпілих від даної категорії злочинів.

???? Ми працюємо над розвитком інституцій та механізмів, які дозволять потерпілим відчувати себе максимально комфортно, аби вони мали силу в собі повідомляти про ці злочини та розривати коло мовчання. Наші зусилля включають надання необхідної юридичної, психологічної та соціальної підтримки.

????За її словами, надважливою умовою забезпечення всеосяжного правосуддя є виконання одночасно декількох умов, серед яких допомога потерпілим, притягнення винних до відповідальності та створення механізмів для відшкодування збитків.

????Спецпредставниця Генсекретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Праміла Паттен також констатувала необхідність комплексного та дієвого правосуддя разом з подальшим впровадженням людиноцентричного підходу.

???? В ім’я тих, хто пережив ці злочини, ми повинні забезпечити правосуддя, а не просто існування закону. В ім’я майбутніх поколінь ми повинні зробити систему відповідальності правилом, а не рідкісним винятком. Разом посилюючи кожен компонент правосуддя, ми можемо змінити вікову культуру безкарності на культуру запобігання та стримування.

???? Захід високого рівня був організований Офісом Спецпредставниці ООН з питань СНПК за підтримки постійних представництв низки держав. У ньому взяли участь лідери африканських країн, представники міжнародної правової спільноти, правозахисники та журналісти, які обговорили виклики, повʼязані із розслідуванням злочинів СНПК в Україні та країнах Африки.

Back to top button