Події

Прокуратура повернула територіальній громаді столиці землі ландшафтного зака…

Прокуратура повернула територіальній громаді столиці землі ландшафтного заказника місцевого значення «Совська балка»

????Солом’янська окружна прокуратура міста Києва домоглася у суді повернення столичній громаді земельної ділянки водного фонду по вулиці Петра Радченка у м. Києві, що входить в охоронну зону об’єкту природно-заповідного фонду – ландшафтного заказника місцевого значення «Совська балка» та парку відпочинку «Совський парк».

????Вартість земельної ділянки становить понад 390 млн грн.

????Прокурори звернулися до Господарського суду з позовом до суб’єктів господарювання про усунення перешкод у володінні та розпорядженні цією земельною ділянкою.

????Використання земель природно-заповідного фонду є обмеженим. Спірна територія становить особливе природоохоронне значення для району, є невід’ємним елементом екосистеми та перебуває під охороною держави.

????Ця земельна ділянка Київрадою у власність чи користування будь-яким фізичним чи юридичним особам не передавалась.

????Суд повністю погодився з доводами прокурора та наданими на їх підтвердження доказами про здійснення на охоронюваних землях самовільного будівництва нежитлових споруд та незаконної реєстрації права власності на них.

????Рішенням Господарського суду м. Києва позовні вимоги прокурора задоволено повністю – скасовано державну реєстрацію самовільно збудованих об’єктів. Товариство зобов’язано повернути земельну ділянку столичній громаді з приведенням у належний стан, тобто знесення цього майна.

Back to top button