Події

Прокуратура автономії повідомила про підозру гендиректору пропагандистськог…

Прокуратура автономії повідомила про підозру гендиректору пропагандистського медіахолдингу ТРК «Крим»
 
????За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя генеральному директору окупаційного медіахолдингу «Телерадіокомпанія Крим» повідомлено про підозру.

????Йому інкриміновано вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, колабораційну діяльність,виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 3 ст. 109, ч. 1 ст. 110, ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

????За даними слідства, на своїй посаді підозрюваний бере активну участь у проведенні політичних та інформаційних заходів задля підтримки збройної агресії рф.

????Він здійснює пропагандистську діяльність та просуває російські наративи, впливаючи у такий спосіб на свідомість мешканців окупованих територій.

????Підозрюваний розповсюджує матеріали із закликами до насильницької зміни встановленого в Україні конституційного ладу та зміни меж її державного кордону.

????Після окупації півострова підозрюваний обіймав різні керівні посади на телеканалах «Перший Кримський», «Неаполь» та радіо «Лідер». Також він працював так званим заступником міністра інформації та зв’язку Криму.

????До очолюваного підозрюваним ТРК входить 16 проросійських медіа, зокрема, «кремлівські рупори» тимчасово окупованого півострова: «Перший кримський», «Крим 24», «Міллет».

????Досудове розслідування – СБУ.

Back to top button