Події

​​Продавав медпрацівникам підроблені документи – на шахрайстві викрито засновни…

​​Продавав медпрацівникам підроблені документи – на шахрайстві викрито засновника громадської організації

???? За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру засновнику столичної громадської організації за фактами шахрайства та використання підроблених документів ( ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст. 358 КК України).

???? За даними слідства, підозрюваний організував схему заволодіння грошовими коштами працівників медичної галузі, які мали бажання виїхати за кордон з метою подальшого працевлаштування, та збирали для цього документи, що підтверджували їх фаховий рівень і освіту.

???? За законодавством України, видача таких документів відноситься виключно до компетенції Міністерства охорони здоров’я України.

???? Незважаючи на це, підозрюваний розміщував на сайті громадської організації оголошення про їх видачу на платній основі. За виготовлення таких документів він встановив плату у розмірі 400 доларів США.

???? З метою введення в оману громадян та створення у них уяви, що видача таких документів його громадською організацією є законною, він використовував підроблені печатки та бланки з державною символікою та назвами державних органів, у тому числі Міністерства охорони здоров’я України.

???? Під час проведення обшуків за місцем знаходження підконтрольних засновнику офісів та квартир правоохоронці виявили велику кількість печаток та штампів іноземних медичних навчальних закладів, медичних закладів так званих «Л/ДНР», АР Крим, РФ, а також бланки та печатки, які містили символіку держави-агресора.

???? Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід.

???? Досудове розслідування – Дарницьке управління поліції ГУ НП в м. Києві, оперативний супровід – ДЗНД СБУ.

Більше

Back to top button