Події

«Пробудження Сили» ― командир спецпідрозділу ГУР МО України Тимур розповів …

???? «Пробудження Сили» ― командир спецпідрозділу ГУР МО України Тимур розповів про висадку в Криму
 
???? 24 серпня 2023 року, у День Незалежності України, група розвідників-спецпризначенців  висадилась на мисі Тарханкут, що в західній частині Криму ― чи не вперше за майже 10 років російської окупації на півострові був піднятий український прапор.
 
???? Спецоперація Головного управління розвідки Міністерства оборони України спільно з Військово-морськими силами ЗСУ отримала назву «Пробудження Сили».
 
???? Про це в інтерв’ю виданню Le Monde розповів підполковник ГУР МО України Тимур, який командував операцією.
 
???? Тимур, а також лейтенант на псевдо Іванов та двоє неназваних офіцерів української воєнної розвідки, яких за участь у місії нагородив Президент України, описали французьким журналістам деякі деталі кримської висадки.
 
???? За словами Тимура, під час виконання бойового завдання на тимчасово окупованому півострові спецпризначенці з гранатомета знищили будівлю та кілька транспортних засобів, якими користувались російські загарбники.
 
???????? А піднятий у Криму державний прапор України мав для розвідників особливе значення.
 
«На прапорі був надрукований герб Воєнної розвідки України. Його нам довірив Кирило Буданов, коли віддав наказ привітати наших співгромадян у Криму 24 серпня», — повідомив Тимур.
 
???? Також він пояснив значення спецоперації «Пробудження Сили».
 
«Ми залишили прапор, щоб кримчани бачили, що ми прийшли, і щоб росіяни розуміли, що ми можемо з’являтися де завгодно і коли завгодно», — заявив Тимур.
 
???? Воїни ГУР МО України не розкрили ані кількості задіяних сил і засобів, ані часового відрізку реалізації бойового завдання, утім розповіли, що не всі охочі відвідати Крим отримали таку можливість.
 
«Багато хлопців хотіли з нами, але місця вистачило не всім. Дехто навіть був трохи невдоволеним, що Тимур не пустив до Криму»,  — сказав один з офіцерів ГУР МО України.

«Багато кроків здавались неможливими для виконання. Але все відбулось успішно», — додав  Іванов.

Back to top button