Події

Представники Офісу Генпрокурора взяли участь у провідній конференції з діджит…

Представники Офісу Генпрокурора взяли участь у провідній конференції з діджиталізації e-Governance Conference

????У Таллінні відбулась 9-та міжнародна конференція e-Governance з діджиталізації державних сервісів і управління, організована Урядом Естонії та e-Governance Academy. Захід, який є одним із найбільших у світі в галузі цифровізації, цьогоріч зібрав 580 учасників з понад 90 країн під гаслом «Цифрові інновації як каталізатор соціальних змін».

????На запрошення організаторів та за підтримки ЄС участь у конференції взяли радник Генпрокурора Максим Попов і начальниця відділу управління організаційного забезпечення ЄРДР та інформаційно-аналітичної роботи Офісу Генпрокурора Марія Корчак. Також до складу української делегації увійшли представники Мінцифри, МВС, Міністерства юстиції, Міністерства оборони, Держприкордонслужби, Державної митної служби, ДП «Дія» та проєкту ЄС EU4DigitalUA.

???? Це дійсно потужний захід, якого чекають усі фахівці, залучені до цифрової трансформації державного сектору. Приємно, що Україна була так гідно представлена: до учасників звернувся віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України Михайло Федоров, делегати з України ділилися досвідом, ми відчували справжню зацікавленість. Організатори зазначили, що досвід України надихає всіх, – розповів Максим Попов.

???? Протягом двох днів на конференції обговорювали питання цифрової трансформації та управління даними в державному секторі, кібербезпеки і захисту даних громадян, цифрової грамотності населення, використання штучного інтелекту тощо.

????Діджиталізація – критерій конкурентності та спроможності сучасної держави. Та чим складнішими стають інформаційні системи, тим більше знань і навичок вони вимагають. Маємо постійно навчатись, використовуючи людський потенціал як важіль позитивних змін. В Офісі Генпрокурора ми вже почали цифровізацію і проводимо постійне навчання для більш ефективного, оперативного і неупередженого правосуддя, – пояснив радник Генпрокурора.

Більше

Back to top button