Події

Правоохоронці перевіряють факти незаконного виїзду депутатів Ужгородської мі…

Правоохоронці перевіряють факти незаконного виїзду депутатів Ужгородської міськради на відпочинок за кордон під виглядом «відряджень»

????За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури проведено ряд обшуків у приміщеннях Ужгородської міської ради. Правоохоронці перевіряють підстави та обставини перетину кордону місцевими депутатами під час дії воєнного стану.

????Слідчі дії відбувалися на підставі ухвал суду у рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

????Відпрацьовується інформація про незаконний виїзд посадовців до країн ЄС на підставі недостовірних документів та використання службових відряджень у особистих цілях, зокрема – для відпочинку.

????За попередніми даними, для закордонних поїздок використовувалися запрошення, які не були належним чином зареєстровані та не проходили процедуру офіційного перекладу.

????Документація підписувалася в обхід системи електронного документообігу.

????Обшуки проведено у кабінетах міського голови та інших службових осіб, які мають відношення до оформлення відряджень депутатів за кордон, для вилучення документації та інших речових доказів.

????Комплексні заходи здійснювалися спільно з ГУ Нацполіції Закарпаття та Управлінням СБУ в Закарпатській області.

Back to top button