Події

Правоохоронці ідентифікували чергового російського військового, який керував…

Правоохоронці ідентифікували чергового російського військового, який керував катуванням у Балаклії

???? За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури російському військослужбовцю заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

???? За даними слідства, підозрюваний був військовим комендантом у місті Балаклія, яке перебувало в піврічній окупації рф.

???? Він підписував накази та інструкції, якими дозволяв російським військовослужбовцям проводити незаконні затримання та катувати цивільних.

???? Військовий комендант визначив такі підстави «затримання» мирних мешканців, як участь особи в АТО, наявність родичів військовослужбовців, висловлювання проукраїнської позиції та інші.

???? Про кожен факт затримання черговий по військовій комендатурі повідомляв підозрюваному. Він, у свою чергу, неодноразово особисто проводив допити цивільних осіб, здійснюючи на них значний психологічний тиск.

???? Торік у квітні військовий комендант наказав своїм підлеглим затримати місцевого мешканця, який активно висловлював проукраїнську позицію.

???? Окупанти викрали чоловіка, одягнувши йому на руки кайданки, а на голову – мішок, та привезли до катівні, перед цим побивши по обличчю. Потім російські військові привели чоловіка на «допит» до військового коменданта. Той поклав на стіл пістолет, направивши його у бік потерпілого, та наказав розповідати всю інформацію про своє життя.

???? Чоловіка тримали у камері катівні 21 день за відсутності достатньої кількості продуктів харчування та води, без свіжого повітря, ліжка та елементарних санітарних умов.

???? Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук.

???? Досудове розслідування здійснює та оперативний супровід – СБУ.

Back to top button