Події

​Правоохоронці домоглися скорочення на 4 % тіньового ринку тютюнових виробів у по…

Правоохоронці домоглися скорочення на 4 % тіньового ринку тютюнових виробів у порівнянні з даними, опублікованими у 2022 році

???? Обсяг ринку нелегальної тютюнової продукції в Україні станом на кінець 2022 року зменшився. Результати дослідження інституту Kantar Ukraine свідчать про перше значне скорочення нелегального ринку тютюну, місячні обсяги якого стали найнижчими за останні майже два роки.

???? Зменшенню обсягів нелегальної реалізації тютюнових виробів передувала, серед іншого, низка заходів, здійснених Офісом Генерального прокурора спільно з органами правопорядку.

???? В листопаді 2022 року заступник Генерального прокурора провів зустріч з міжнародними компаніям, які є виробниками тютюнової продукції та Американською торгівельною палатою в Україні.

???? На зустрічі обговорили проблему росту рівня тіньового ринку тютюнових виробів та обмінялись інформацією щодо стану протидії цьому явищу. Представників бізнесу було запевнено, що правоохоронні органи посилять координацію на цьому напрямі роботи.

???? У свою чергу, в ході останньої зустрічі у січні 2023 року представники бізнес-спільноти вже розповіли про позитивний ефект від комплексної роботи органів правопорядку та відзначили зменшення ринку нелегальних тютюнових виробів.

???? Виявилось, що на 4 % скоротився тіньовий ринок тютюнових виробів у порівнянні з попередніми даними, опублікованими у 2022 році.

БІЛЬШЕ

Back to top button