Події

Працював на представників держави-агресора під час окупації у херсонському СІ…

Працював на представників держави-агресора під час окупації у херсонському СІЗО – підозрюється місцевий мешканець

????За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру місцевому мешканцю у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

????За даними слідства, після російського вторгнення підозрюваний почав працювати на ворога. У червні 2022 року він отримав так звану посаду «младшего инспектора» у незаконно створеній окупантами установі – «следственний изолятор №1 управления службы исполнения наказаний по Херсонской области».

????На псевдопосаді чоловік здійснював нагляд за утриманими особами, дотриманням ними розпорядку дня та забезпечував режим у незаконно створеному правоохоронному органі. Своїми діями він сприяв встановленню та функціонуванню системи виконання покарань держави-агресора на тимчасово окупованій території.

????Під час проведення обшуку в помешканні підозрюваного, вилучено документи, що свідчать про його співпрацю з ворогом, серед яких перепустка до окупаційної установи.

????Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

????Досудове розслідування – слідчі Управління СБУ в Херсонській області, оперативний супровід – Херсонським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

Back to top button