Події

​​Повне обмеження доступу росії до передових технологій, розробок та нових знань …

​​Повне обмеження доступу росії до передових технологій, розробок та нових знань має бути наступним необхідним кроком у межах впровадження санкцій проти країни-агресора.

???? Про це під час онлайн-виступу в межах безпекової конференції SPHERE, що проходила 24–25 травня у Гельсінкі (Фінляндія), зазначив заступник голови Держспецзв’язку Віктор Жора.

???? «Є кардинальні, але важливі рішення, які дуже важливо було б запровадити якнайшвидше, а саме – повне обмеження доступу росії до передових технологій та знань. Агресор не повинен мати ліцензії для програмного забезпечення, отримувати високотехнологічне серверне обладнання для підготовки структур для нападу, мати кошти для фінансування військової та кіберагресії», – підкреслив під час онлайн-виступу Віктор Жора.

Він поділився досвідом у відбитті російських кібератак, тактиками, які використовує агресор, наявними викликами та закликав учасників конференції приділяти більше уваги співпраці, поглиблювати вже наявне партнерство з Україною та розвивати нові напрямки.

«Важливим аспектом, про який ми повинні пам’ятати, є те, що кібервійна не має кордонів, що вже підтверджено атаками на партнерів України (США, Данію, Польщу, Чехію, Італію, Францію, Румунію, Латвію та інші країни)», – додав Віктор Жора.

ℹ️ Дводенна конференція SPHERE – експертна дискусія високого рівня, яку організовує глобальна фінська компанія із забезпечення кібербезпеки WithSecure. У ній взяли участь близько 350 учасників з Європи, США, Японії, Малайзії, Південної Африки та Південної Америки. Темами для обговорення стали питання нових технологій, кібербезпеки, кібердипломатії та геополітики.

Back to top button