Події

Повідомлено про підозру трьом експрацівникам лісового господарства на Волині,…

Повідомлено про підозру трьом експрацівникам лісового господарства на Волині, які організували незаконні рубки дерев на понад 22 млн грн

????За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру колишнім посадовцю Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, його підлеглому та інженеру державного підприємства «Любомльське лісове господарство».

????Їм інкриміновано перевищення службових повноважень та незаконну порубку дерев, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 28 ч. 3 ст. 365, ч. 4 ст. 246 КК України).

????За даними слідства, перший заступник начальника обласного управління – головний лісничий спільно зі спеціалістом відділу лісового господарства облуправління та інженером лісгоспу незаконно видавали лісорубні квитки для проведення рубок на позапланових лісових ділянках.

????Спеціальні дозволи надавалися без дотримання вимог законодавства та проведення оцінки впливу на довкілля для усіх суцільних рубок головного користування на понад 1 га лісу.

????У такий спосіб на території Любомльського лісництва ДП «Любомльське ЛГ» зрубано понад 3 100 дерев різних порід та діаметрів.

????Збитки лісовому господарству оцінено в 22 млн грн.

???? Досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Львові.

Back to top button