Події

​Повідомлено про підозру ще шістьом громадянам за участь у псевдореферендумі на …

Повідомлено про підозру ще шістьом громадянам за участь у псевдореферендумі на Херсонщині та Луганщині

????За процесуального керівництва Бериславської та Олешківської окружних прокуратур Херсонської області та Старобільської окружної прокуратури Луганської області шістьом громадянам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

????Одній з них інкримінують ще посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

????За даними слідства, п’ятеро мешканців Херсонщини у вересні 2022 року брали участь у роботі так званих «виборчих комісій».

????Їх створила окупаційна влада для проведення псевдореферендуму щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території Херсонщини.

????Як члени незаконно створених комісій вони ходили по домівках мешканців населених пунктів Качкарівка, Новоолександрівка, Новорайськ та Станіслав, закликаючи їх голосувати на користь країни-агресора.

????Після цього передали бюлетені з відмітками так званим «головам виборчих комісій» для подальшого підрахунку результатів.

????За свою роботу отримували «винагороду» у рублях.

????Також мешканка Луганщини взяла участь в організації та проведенні державою-агресором псевдореферендуму щодо приєднання до складу рф.

????Була так званим «членом територіальної виборчої комісії» на тимчасово окупованій території Старобільського району Луганщини.

????Підозрювана особисто перевіряла паспорти громадян, видавала «бюлетені», вносила відомості про місцеве населення до фейкових списків виборців та брала участь у підрахунку «голосів».

????За участь в організації незаконного волевиявлення отримала 77 тис російських рублів.

????Наразі трьом з підозрюваних обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Питання щодо інших вирішується.

????Досудове розслідування – СБУ.

Back to top button