Події

Повідомлено про підозру підсанкційному російському олігарху, який забезпечув…

Повідомлено про підозру підсанкційному російському олігарху, який забезпечував виробників зброї в рф титановою продукцією

???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора російському олігарху та його спільнику повідомлено про підозру за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

???? За даними слідства, за сприяння найближчого оточення президента рф у 2011 році російський олігарх отримав у власність контрольний пакет акцій найбільшого в світі виробника титану, який входив до складу російської державної військової корпорації.

???? За таку «послугу» він мав забезпечити безперебійне постачання титанової продукції на адресу підприємств військово-оборонної промисловості рф.

???? Для цього наприкінці 2011 року підозрюваний взяв під контроль український гірничо-збагачувальний комбінат, який займався видобутком рідкісних титановмісних копалин на Вовчанському родовищі Дніпропетровської області. До протиправної діяльності він залучив топ-менеджера російської корпорації, якого призначив на посаду заступника генерального директора гірничо-збагачувального комбінату.

???? Зазначені копалини є незамінними компонентами для виробництва високоякісного титану. Саме їх російський олігарх постачав до країни-агресора на замовлення підприємств воєнно-промислового комплексу. Серед них – виробники безпілотників «Орлан-10», автоматів АК-12, крилатих ракет «Калібр», бойових літаків МіГ-35 та СУ-35, вертольотів Ка-52.

???? Досудове розслідування – ГСУ СБУ у взаємодії з Державною службою фінансового моніторингу, АРМА, Державною митною і податковою службами.

Більше

Back to top button