Події

Повідомлено про підозру підсанкційному російському олігарху – власнику консо…

Повідомлено про підозру підсанкційному російському олігарху – власнику консорціуму «Альфа-Груп»

???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора російському олігарху повідомлено про підозру за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

???? За даними слідства, уродженець міста Львова, будучи співвласником та головою наглядової ради російського фінансово-інвестиційного консорціуму «Альфа-Груп» був залучений військово-політичним керівництвом рф до реалізації внутрішньої та зовнішньої політики держави-агресора.

???? Його залучили до співфінансування військово-промислового комплексу та державних воєнізованих організацій рф.

???? Підозрюваний протягом 2014-2022 років надавав управлінські доручення підконтрольним посадовим особам дочірніх компаній з метою фінансування дій для зміни меж території або державного кордону України.

???? Російський олігарх спільно із посадовими особами Міноборони рф організував відкриття у закритих військових містечках мережі магазинів «Воєнторг- П’ятірочка». Вони були розраховані на військовослужбовців та членів їх сімей. Отриманий від діяльності цих магазинів прибуток, Міноборони рф використовувало для торгово-побутового забезпечення військ рф.

???? За його вказівкою представники дочірніх компаній надавали послуги страхування для військових частин та управлінь росгвардії, які безпосередньо брали участь у здійсненні військової агресії рф на території України.

???? Також надавали кредити російським підприємствам-виробникам зброї та забезпечували представників окупаційної влади на тимчасово окупованих територіях засобами комунікації. Організували встановлення знижки на телефонні дзвінки російських абонентів на тимчасово окуповані рф території.

???? Досудове розслідування та оперативний супровід – СБУ.

Back to top button