Події

Повідомлено про підозру громадянину України, який організував діяльність прор…

Повідомлено про підозру громадянину України, який організував діяльність проросійської секти

????За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито та повідомлено про підозру керівнику проросійської секти.

????Йому інкриміновано створення, керівництво злочинною організацією, а також участі у ній, державну зраду, виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганду комуністичного тоталітарного режиму, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 255, ч. 1, 2 ст. 111, ч. 2 ст. 436-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

????За даними слідства, підозрюваний очолив секту, яка працювала на користь спецслужб рф. Її осередки діяли у кожному обласному центрі.

????Під прикриттям створеного проросійського псевдорелігійного проекту, за допомогою художньої літератури, власних медіа та інтернет ресурсів упродовж 2002-2023 років учасники злочинної організації поширювали на території України та за її межами антиукраїнські настрої.

????Під виглядом «місіонерства» учасники релігійної секти публічно просували кремлівську ідею про створення «союзу слов’янських народів». Вони закликали місцевих жителів приєднуватися до секти та розповсюджувати ідеї кремля.

????Також вони пропагували комуністичний режим, поширювали матеріали у яких виправдовували, визнавали правомірною, заперечували збройну агресію рф проти України, розпочату у 2014 році.

????Представляли збройну агресію як внутрішній громадянський конфлікт.
Крім того, встановлено, що за період свого існування проросійська секта створила власні «філії» на території рф, білорусі та ще декількох країн Європи, Центральної Азії та США.

????Лідери секти незаконно виїхали за кордон ще навесні 2022 року, використовуючи підроблені документи про зняття з військового обліку. Перебуваючи в одній із європейських країн, вони дистанційно продовжували керувати злочинною організацією в Україні.

????Досудове розслідування – ГСУ Нацполіції України, оперативний супровід – СБУ.

Back to top button