Події

Повідомлено про підозру гендиректору російської державної корпорації «РОСТЕХ…

Повідомлено про підозру гендиректору російської державної корпорації «РОСТЕХ», який фінансував і організував виробництво зброї для потреб так званої «СВО»

????За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора генеральному директору російської ДК «РОСТЕХ» повідомлено про підозру за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 4 ст. 110-2 КК України).

????У 2007 році підозрюваний очолив найбільшу в росії державну корпорацію, яка спеціалізується на розробці, виробництві та модернізації військової та спеціальної техніки. До її складу входять 11 оборонно-промислових холдингів, в тому числі АТ «Концерн «Калашников», АТ «Концерн «УРАЛВАГОНЗАВОД», АТ «Вертольоти росії» та АТ «Об’єднана авіабудівельна корпорація».

????За даними слідства, в середині 2022 року підозрюваний отримав від вищого політичного керівництва рф вказівку щодо термінової організації збільшення виробництва зброї та іншого військового обладнання, необхідного окупаційним військам для утримання тимчасово окупованих територій, ведення наступальних дій та агресивної війни на території України.

????З цією метою російські військові заводи були переведені на нові графіки роботи у 3-4 зміни щоденно, а їх співробітникам заборонили відпустки.

????Задокументовано факти виробництва протягом 2022-2023 років та передачі для потреб збройних сил рф великої кількості зброї, в тому числі: БПЛА «Ланцет»; РСЗВ «Торнадо»; винищувачів СУ-35С, СУ-30СМ2, СУ-57; гвинтокрилів Ка-52 та Ми-28; танків Т-80БВМ та Т-72Б3М; самохідних мінометів «ДРОК»; модернізованих самохідних гаубиць 2С19М2 «Мста-С».

????Досудове розслідування у кримінальному – ГСУ СБУ, провадженні здійснюється оперативний супровід – ГУ «І» ДЗНД СБУ.

Back to top button