Події

Повідомлено про підозру ексадвокату, який «працював» на телеграм-канали рф та …

Повідомлено про підозру ексадвокату, який «працював» на телеграм-канали рф та закликав до насильницької зміни влади в Україні

???? За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру мешканцю столиці за фактом поширення матеріалів із публічними закликами до захоплення державної влади (ч. 2 ст. 109 КК України).

???? За даними слідства, колишній адвокат використовував власний канал на відеохостингу YouTube з аудиторією понад 100 тис користувачів для поширення ворожої пропаганди.

???? Підозрюваний дискредитував вище військово-політичне керівництво України та закликав громадян до силових дій для повалення конституційного ладу.

???? При цьому російські інтернет-ресурси, зокрема телеграм-канали так званих «вагнерівців», активно поширювали його відеозвернення.

???? Висновком експертизи підтверджено наявність у наданих на дослідження відеозаписах публічного заклику громадян України до дій, спрямованих на насильницьке захоплення державної влади.

???? Правоохоронці провели обшуки за місцем його проживання.

???? Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Встановлюються всі обставини злочину.

???? Досудове розслідування – СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід – ГВ КІБ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Back to top button