Події

​​Повідомлено про підозру двом офіцерам збройних сил рф, які катували мирного меш…

​​Повідомлено про підозру двом офіцерам збройних сил рф, які катували мирного мешканця Київщини

???? За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом військовим рф за фактами жорстокого поводження з цивільним населенням (ч. 1 ст. 438 КК України).

???? За даними слідства, у березні 2022 року, перебуваючи в окупованому селі Богданівка Броварського району, підозрювані побачили в лісосмузі місцевого мешканця. Щоб затримати чоловіка, вони вистрілили йому в ногу та на броньованій машині привезли до місця своєї дислокації.

???? Там потерпілого утримували впродовж 5 днів зі зв’язаними за спиною руками, морили голодом і не давали води. Окупанти не надали йому медичну допомогу після поранення, щоб він страждав від загноєння рани.

???? Підозрювані неодноразово допитували полоненого про співпрацю з ЗСУ та розташування українських позицій. На виконання їх наказів, підлеглі військовослужбовці рф били по руці чоловіка прикладом автомата, а потім порізали її ножем. Вони його душили, принижували й ображали.

???? Заступник командира особисто здійснив один постріл в палець лівої руки потерпілого з травматичної зброї. Після цього командир бригади віддав наказ вбити потерпілого.

???? Однак, російські солдати розуміючи, що чоловік помре через втрату крові від отриманих поранень, залишили його зі зв’язаними руками в приміщенні, де здійснювали допит. Через деякий час потерпілому вдалося втекти.

???? Спеціальне досудове розслідування – ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Більше

Back to top button