Події

Повідомлено про нову підозру директору російського пропагандистського телека…

Повідомлено про нову підозру директору російського пропагандистського телеканалу «RT», який закликав вбивати українських дітей

???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора директору російського пропагандистського телеканалу «Russia Today» повідомлено про підозру за фактами публічних закликів до геноциду (ч. 2 ст. 442 КК України).

???? За даним слідства, підозрюваний в одному з ефірів своєї авторської програми публічно закликав топити і спалювати українських дітей.

???? Цей сюжет вийшов у телевипусках «Russia Today», на власному каналі пропагандиста YouTube та Телеграм-каналі, які налічують декілька сотень тисяч підписників.

???? Він налаштовує російську аудиторію проти українців та закликає фізично знищити український народ.

???? Згідно висновку експертизи ці висловлювання є публічними закликами до геноциду українців.

???? Досудове розслідування – ГСУ Служби безпеки України.

???? Нагадаємо, в лютому 2023 року за публічного обвинувачення прокурорів Офісу Генпрокурора директора російського пропагандистського телеканалу «Russia Today» визнано винним у публічних закликах до геноциду та насильницької зміни чи повалення конституційного ладу (ч. 2 ст. 442, ч. 3 ст. 109 КК України).

???? Йому призначено максимально можливе за санкціями статтей покарання – 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Back to top button