Події

Постачання товарів на користь військово-оборонного комплексу рф – перевізнику…

Постачання товарів на користь військово-оборонного комплексу рф – перевізнику із Закарпаття повідомлено про підозру

????За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури місцевому підприємцю повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

????За даними слідства, чоловік ще до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну займався підприємницькою діяльністю у сфері внутрішніх і міжнародних перевезень. Надалі, попри наявну заборону на ведення торгівлі з рф, вів господарську діяльність із державою-агресором.

????Підозрюваний як власник зареєстрованого в одній із країн ЄС автотранспортного підприємства налагодив схему поставок товарів до рф та на тимчасово окуповані території України, зокрема у Крим. Їх здійснювали транзитом через білорусь. Перевізники залучали для протиправної діяльності так звані транспортно-логістичні центри.

????Встановлено, що протягом 2023 року закарпатець систематично поставляв вогнетривкі матеріали державі-агресору. Серед отримувачів товару – ПАТ «Новолипецький металургійний комбінат». Там сировину використовували у процесі виробництва сталі. Згідно з даними останніх проведених закупівель, її комбінат постачав до ряду держпідприємств російського оборонного сектору.

????Відомо про надходження сталі до російських виробників електротехнічного обладнання, яке використовують у військовій сфері, а також підприємств ворога, що спеціалізуються на виготовленні військового озброєння, а саме систем керування вогнем корабельної артилерії.

????Досудове розслідування – Управління СБУ в Закарпатській області.

Back to top button