Події

Популяризували фейки про війну в Україні, виконуючи завдання куратора рф, – вик…

Популяризували фейки про війну в Україні, виконуючи завдання куратора рф, – викрито двох мешканок Києва

???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито та повідомлено про підозру двом мешканкам Києва за фактом колабораційної діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

???? За даними слідства, підозрювані з квітня 2023 року почали співпрацювати з представниками держави-агресора. Вони виконували завдання свого куратора – головного редактора пропагандистського видання «Вся Тверь». Підозрювані адміністрували Телеграм-канали, на яких розміщували публікації проросійського характеру.

???? Вони масово розповсюджували фейки про війну в Україні. Всі матеріали були спрямовані на дискредитацію та підрив авторитету української влади, Збройних Сил України та інших військових формувань, а також на виправдовування збройної агресії рф.

???? Матеріали їм погоджував куратор. За адміністрування цих Телеграм-каналів підозрювані отримували грошові кошти від координаторів – громадян рф.

???? За результатами проведених обшуків у них виявлено та вилучено мобільні телефони з підтвердженням протиправної діяльності.

???? Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи.

???? Досудове розслідування- ГСУ СБУ.

Back to top button