Події

​​ Понад 20 тисяч глядачів долучилися до всеукраїнського онлайн-уроку з кібербе…

​​???? Понад 20 тисяч глядачів долучилися до всеукраїнського онлайн-уроку з кібербезпеки

31 жовтня, в останній день Місяця кібербезпеки, Інститут спеціального зв’язку та захисту інформації
КПІ ім. Ігоря Сікорського та Держспецзв’язку провели масштабний всеукраїнський онлайн-урок “Я. Безпека. Кіберпростір”.

Понад 20 тисяч людей, серед яких – учні та студенти навчальних закладів із різних куточків України, дізналися більше про загрози в кіберпросторі, про те, як кожен із нас може посилити власний кіберзахист. А також – як убезпечитися від хакерів, інтернет-шахраїв, кібербулінгу та кібергрумінгу, розрізняти шкідливий і неетичний контент тощо.

????️ Під час онлайн-уроку про кібербезпеку розповідали голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь, заступник голови Служби Олександр Потій, керівниця Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA Євгенія Наконечна та викладачка Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації Олександра Матійко.

???? «Щороку загрози у кіберпросторі зростають, а від початку 2022 року триває перша у світі кібервійна. Тож важливо, щоб якомога більше людей, зокрема і молодь, долучалися до таких просвітницьких заходів, знали хоча би базові правила з кібергігієни та дотримувалися їх, усвідомлювали ризики, з якими можуть зіткнутися в інтернеті. Це питання не лише особистої безпеки, але і, без перебільшення, безпеки держави. Вдячний кожному, хто взяв участь у зустрічі», – зазначає Юрій Щиголь.

???? Якщо ви не встигли долучитися до всеукраїнського онлайн-уроку, переглянути запис можна на Youtube-каналі Держспецзв’язку.

Дбайте про власну безпеку в кіберпросторі!

???? Дякуємо за підтримку в організації заходу Національному агентству України з питань державної служби (НАДС), проєкту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR) та Міністерству освіти і науки України.

Back to top button