Події

Поліція Закарпаття затримала одного з організаторів масштабної шахрайської…

????Поліція Закарпаття затримала одного з організаторів масштабної шахрайської мережі: зловмисники виманили у матері загиблого військовослужбовця 7,5 мільйонів гривень

Поліцейські провели спецоперацію із затримання 35-річного зловмисника, який разом зі спільниками виманили у 49-річної переселенки з Донецької області, матері загиблого військовослужбовця, 7,5 млн гривень.

????Після того як потерпіла отримала грошову допомогу у зв’язку зі смертю сина, їй почали телефонувати невідомі. Вони переконували, що не варто тримати гроші у банках України, оскільки найближчим часом вони збанкрутують. Аферисти рекомендували жінці покласти гроші на рахунок у фінансову установу за кордоном і пропонували свою допомогу у цьому.

????Жінка погодилася на таку пропозицію та поклала 5 мільйонів гривень на криптогаманець, створений зловмисниками. Через деякий час вона захотіла зняти частину коштів із «рахунку», однак шахраї повідомили, що ці кошти арештовані і для того, щоб їх розблокувати, потрібно перерахувати їм на рахунки ще певну суму грошей.

????В подальшому, кількома переказами, потерпіла перевела шахраям ще 2,5 мільйони гривень. Після цього зв’язок із шахраями обірвався. Ошукана жінка звернулася по допомогу до місцевої поліції.

????‍♂️ Закарпатські поліцейські розпочали розслідування. Масштабні оперативні заходи тривали майже 6 місяців. Правоохоронці детально відстежили маршрут руху коштів та в результаті вийшли на основних фігурантів цієї схеми.

???? Станом на сьогодні у справі проведено майже 50 обшуків у різних регіонах України.
Одного з організаторів шахрайського кол-центру поміщено в ізолятор тимчасового тримання.

Він дає свідчення поліції щодо своїх спільників та співпрацює зі слідством.

Back to top button