Події

Планували вивезти за кордон авіаційний прилад з «Мотор Січ» – правоохоронці ви…

Планували вивезти за кордон авіаційний прилад з «Мотор Січ» – правоохоронці викрили трьох осіб

????За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури трьом громадянам повідомлено про підозру у готуванні до порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю (ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 333 КК України).

????У результаті комплексних заходів, вжитих правоохоронцями у Харківській, Запорізькій, Одеській та Київській областях, викрито трьох осіб, які розробили схему незаконного переправлення з України товарів військового призначення. Організатором «схеми» виявися комерсант з Харкова.

????За даними слідства, підозрювані причетні до викрадення з підприємств оборонно-промислового комплексу України комплектуючих до авіаційної техніки та їх подальшої злочинної реалізації іноземним замовникам.

????Правоохоронці встигли запобігти незаконному продажу азійським замовникам авіаційного приладу вартістю близько 2 млн грн, який був викрадений з вітчизняного промислового авіагіганта «Мотор Січ». Цей прилад є невід’ємною частиною новітнього українського авіаційного двигуна, яким комплектуються китайські надзвукові навчально-бойові літаки.

????Також не допущено вивезення з території України автоматичного радіолокаційного блоку до винищувачів МіГ-29, який зокрема призначений для розпізнавання літаків в режимі «свій-чужий» з боку систем ППО.

????На території Одеської області правоохоронці блокували спробу незаконного вивезення з України до однієї з країн Східної Азії через територію так званої «Придністровсьої Молдавської Респубілки» українських комплектуючих до військових гелікоптерів.

????Триває повне та всебічне розслідування щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до вказаної «схеми».

????Досудове розслідування та оперативний супровід – СБУ.

Back to top button