Події

​​«Пішов у «Лють», аби закінчити війну, що розпочалася в 2014 році», – поліцейський Д…

​​«Пішов у «Лють», аби закінчити війну, що розпочалася в 2014 році», – поліцейський Донеччини Олександр Тесленко

За плечима правоохоронця – 20-річний досвід служби в органах внутрішніх справ. З 2015 року поліцейський працював у гарячих точках регіону. Під час повномасштабного вторгнення на очах майора поліції ворог знищив батьківський дім.

Олександр народився в селищі Велика Новосілка Волноваського району. З дитинства чоловік мріяв стати на захист країни, адже його двоюрідний дядько, який працював тоді ще в міліції, завжди, коли приходив у гості, розповідав цікаві та водночас заплутані історії, які відбувались на службі.

Після армії й інституту Олександр все ж таки вирішив втілити мрію у життя та в 2002 році разом зі старшим братом прийшов працювати до місцевого відділу міліції.

У 2014 році на Донеччину прийшли загарбники, які захопили деякі населені пункти регіону. Відтоді правоохоронцю довелося стикнутися з новою реальністю і обов’язками.

З 2015 року у складі зведеного загону поліцейський регулярно ніс службу в Мар’їнці. Там разом з колегами виявляли ворожі ДРГ, посібників окупантів. В такому режимі поліцейський працював до 24 лютого 2022 року.

Вже рік рідне селище поліцейського війська рф стирають з лиця землі. У населеному пункті майже не залишилось вцілілих будинків, більшість людей виїхали. Наразі вздовж Великої Новосілки проходить лінія фронту, де точаться важкі бої. Однак правоохоронці продовжують нести там службу.

????«Наше відділення поліції було зруйновано, але ми не залишили жителів – організували чергування. Постійно приїжджаємо до людей, привозимо хліб, продукти, засоби гігієни тощо. Також евакуюємо поранених, хворих, дітей та їхніх батьків, документуємо воєнні злочини рф», – розповідає Олександр Тесленко.

????Майор поліції на власні очі бачив, як росіяни знищують його селище та оселю. Під час одного із обстрілів постраждали родичі поліцейського – батько дружини загинув, а теща була тяжко поранена. Сім місяців жінці довелось провести у лікарнях та пройти курс реабілітації, аби повернутись до нормального життя.

Back to top button