Події

Підсумки 31.12: Атака ворога та рік перемоги

Підсумки 31.12: Атака ворога та рік перемоги

Фото: Unsplash

Президент прогнозує, що 2023 рік стане роком перемоги

Росія знову атакувала Україну ракетами великої та середньої дальності; Зеленський побажав, щоб 2023 став роком повернення до кордонів 1991 року. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Ворог атакував Україну з повітря

В останній день 2022 року росіяни вдарили по Україні. Вони здійснили пуски понад 20 крилатих ракет із застосуванням стратегічних бомбардувальників Ту-95МС із акваторії Каспійського моря та ракетних комплексів наземного базування. Силами та засобами української протиповітряної оборони знищено 12 крилатих ракет.

Частину ракет ворог направив до Києва. Під час повітряної тривоги пролунали вибухи у Печерському, Голосіївському та Солом’янському районах Києва. Внаслідок ракетного удару по Києву 31 грудня одна людина загинула, 22 постраждали. З них 15 постраждалих госпіталізували до медзакладів Києва. Сім – отримали допомогу медиків на місці.

Внаслідок ракетного удару по Хмельницькому понад десять постраждалих, вісім осіб госпіталізовано, двоє людей у тяжкому стані. Пошкоджено десятки житлових будинків, будівлю дитсадка, автозаправку та понад 10 автомобілів.

Збройні сили РФ завдали ракетних ударів по одному з житлових районів міста Миколаєва. За попередніми даними, в результаті атаки постраждали чотири особи. Зруйновано п’ять приватних житлових будинків, пошкоджено близько 20 будинків та автомобілі городян, навчальні заклади.

Зеленський відреагував на атаку РФ

Володимир Зеленський назвав удар по Україні 31 грудня результатом долі Росії. Він наголосив, що російська ракетна атака на Україну не допоможе Росії у війні, оскільки “терористи програють і це вже всім відомо”. Він заявив, що ракети в передноворічний день проти народу могли запустити “тільки нелюди, і нелюди програють”.

Зеленський привітав українців із Новим роком

У своїй новорічній промові президент заявив, що 24 лютого ми прокинулися. Інші ми. Інший народ. Інші українці. Перші ракети остаточно зруйнували лабіринт ілюзій. Ми побачили, хто є хтось. На що здатні друзі, вороги, а головне – на що здатні ми самі. Він наголосив, що вибухи 24 лютого нас оглушили. З того часу ми не все чуємо. І не всіх слухаємо. Нам казали: у вас немає інших варіантів, як здатися. Ми говоримо: у нас немає інших варіантів, окрім як перемогти.

У віці 95 років помер колишній папа Римський Бенедикт XVI

Бенедикт XVI помер у своїй резиденції у Монастирі Матері Церкви. За останні шість століть він став першим папою Римським, що зрікся святого престолу. Як він повідомляв, зробив це за станом здоров’я. Йозеф Ратцінгер очолював Католицьку церкву майже вісім років.

Forbes виділив 20 визначальних битв України у війні з Росією

Деякі битви були нетривалими, а багато хто триває понад 300 днів – з 24 лютого до цього дня. Серед них: битва за Київ, 24.02 – 2.04 (37 днів), битва за Херсон, битва за Харків, битва за Чернігів, за Миколаїв та Маріуполь., ін.

Окупанти заблокували для виїзду громадян Генічеськ та сусідні села

Російські окупаційні війська посилили адміністративно-поліцейський режим на період проведення новорічних свят в окремих населених пунктах тимчасово зайнятої території. Зокрема, з 31 грудня 2022 року до 6 січня 2023 року закрили на виїзд місто Генічеськ Херсонської області, а також заборонили виїзд мешканцям навколишніх сіл.

Із російського полону звільнили 140 українських захисників

В останній день старого року Україна повернула з російського полону 140 воїнів, зокрема захисників Бахмута, Маріуполя та острова Зміїний. Серед звільнених – також добровольці ТРО зі Славутича, які разом у полоні перебували батьки та сини, а також воїни з Бахмутського напрямку. Є поранені.

Перед новорічними святами Київ, як і у мирний час, став багатолюдним

У столиці нараховується 3,6 мільйонів його жителів. Про це міський голова Києва Віталій Кличко. За його словами, перед війною у Києві було 3,8 мільйона людей. У березні – менше мільйона, у липні два, два з половиною мільйони. Мер столиці також наголосив, що люди повертаються чи приїжджають до Києва всупереч складній ситуації з електроенергією.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button