Події

Підсумки 24.09: Пряме влучання і транзит зерна

Фото: Генштаб ЗСУ

Росію атакують безпілотники

Курськ атакували безпілотники. Україна підтвердила удари по будівлі ФСБ та нафтопереробному заводу; Польща заявила про готовність забезпечити Україні транзит зерна. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Український дрон вдарив по будівлі ФСБ у Курську

Український безпілотник атакував будівлю ФСБ РФ у Курську. Чіткої інформації про масштаби руйнування чи постраждалих немає, однак, за словами співрозмовника з ГУР України, було пряме влучання дрона в будівлю.

Пізніше в Курську під атаку дрона потрапив ще один обʼєкт. Сталося влучання по нафтопереробному заводу неподалік місцевого аеродрому. Мер Курська Ігор Куцак на тлі цих подій скасував салют до Дня міста.

Польща підготувала транзитні коридори для українського зерна

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна підготувала транзитні коридори для експорту українського зерна державам, які його потребують. За словами Дуди, Польща – самодостатня в цьому плані завдяки праці польських фермерів і полякам “не потрібно українське зерно”. Тому, наголосив польський президент, ембарго на українську агропродукцію “було правильним”.

Росія вдарила по будинках у Херсонській області

Зранку 24 вересня російські окупанти вдарили по місту Берислав та селу Львове Херсонської області, внаслідок чого загинули двоє осіб, ще троє – постраждали, серед них є правоохоронець. У місті травмований 33-річний поліціянт. Ушкодження різного ступеню отримали 48-річний чоловік та 60-річна жінка. У Львове загинув чоловік 67 років.

Російські війська протягом доби вели наступальні дії на трьох напрямках фронту

Протягом доби відбулось 24 бойових зіткнення. Сили оборони успішно відбили всі атаки. На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника в районі східніше Богданівки та південно-східніше Білої Гори Донецької області. На Мар’їнському напрямку протягом доби наші захисники успішно відбили 11 атак ворога в районі Мар’їнки Донецької області. На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Вугледар, Золота Нива, Урожайне, Старомайорське та Зелене Поле.

Спікер Конгресу вирішив зберегти 300 млн дол для України в оборонному бюджеті США

Спікер Палати представників Конгресу США, республіканець Кевін Маккарті заявив, що збереже допомогу Україні у розмірі 300 млн дол в законопроєкті про фінансування Пентагону, раніше він мав намір вилучити ці кошти. Він пояснив, що вирішив залишити ці кошти після того, як зрозумів, що в іншому бюджетному законопроєкті – про фінансування Державного департаменту та закордонних операцій – також передбачені гроші для України. За словами Маккарті, “вилучити допомогу Україні з бюджету Державного департаменту та закордонних операцій стає дедалі важче”, тому він вирішив залишити гроші для України в обох проєктах.

Саудівська Аравія заявила, що готова виступити посередником для мирного врегулювання війни, яку почала РФ проти України

Під час виступу в ООН голова МЗС Саудівської Аравії заявив, що Королівство надає підтримку міжнародним зусиллям, спрямовану на встановлення миру. Саудівська Аравія готова продовжувати докладати посередницьких зусиль задля досягнення мирного врегулювання російської агресії проти України.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button