Події

Підсумки 24.07: Гроші для України і візит до КНР

Підсумки 24.07: Гроші для України і візит до КНР

Фото: МИД Украины

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час першого за 12 років повноцінного двостороннього візиту до Китаю провів зустріч із колегою Ван Ї

Посли ЄС погодили виділення Україні траншу на 4,2 млрд євро за програмою Ukraine Facility; Уперше за багато років глава МЗС поїхав до Пекіну. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Посли ЄС затвердили розмір першого траншу в рамках Українського плану

Постійні представники країн-членів Європейського союзу затвердили 4,2 млрд євро як перший транш для Українського плану. Ці гроші підуть на підтримку фінансової стабільності та функціонування державного управління.

Сирський заявив, що Україна може вийти на кордони 1991 року

Україна зробить усе можливе, щоб звільнити Крим і досягти міжнародно визнаних кордонів 1991 року. Про це сказав головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський. Він зазначив, що морські дрони вразили близько третини Чорноморського військово-морського флоту Росії, а Кремль був змушений “повністю вийти” з кримського порту Севастополь після серії українських атак.

Дмитро Кулеба зустрівся з китайським колегою Ван Ї в Гуанчжоу в рамках свого візиту до КНР

Головною темою переговорів став пошук шляхів припинення російської агресії та можливої ролі Китаю у досягненні сталого і справедливого миру. Глава МЗС підкреслив, що “російська агресія стоїть не лише на заваді розвитку України. Вона також стоїть на заваді міжнародної стабільності, розвитку добросусідських відносин, і зокрема розвитку торгівлі між Китаєм та Європою”. Також Кулеба нагадав, що нещодавно Україна розпочала переговори про вступ до Євросоюзу і це рішення є незворотним.

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї під час зустрічі з главою МЗС України Дмитро Кулебою заявив, що Китай виступає за початок переговорів між Україною та Росією. Але говорити про це поки зарано. Він також наголосив, що Китай приділяє увагу ситуації в Україні і продовжить надавати гуманітарну допомогу.

Президент України заявив, що є чіткий сигнал від китайської сторони про підтримку територіальної цілісності та суверенітету України. Президент також повідомив, що за підсумками доповіді Кулеби “було підтверджено і те, що мені говорив лідер Китаю Сі Цзіньпін, що Китай не надає зброю Росії”.

У Харкові пролунали потужні вибухи: мер повідомив про п’ять обстрілів

Російська армія знову обстріляла український Харків. Очільник міста уточнив, що ракетами був атакований інфраструктурний обʼєкт. На місці влучання – сильна пожежа. Внаслідок останнього ракетного удару по Харкову постраждали шестеро городян. Їм надали медичну допомогу.

У Харкові під обстріл потрапив офіс благодійної організації FSD, яка займається розмінуванням, повідомила місцева влада. Пошкоджено автомобілі, на яких співробітники FSD виїжджають забирати міни

Росіяни вдарили по Ізмаїлу Одеської області

Російські воєнні злочинці атакували дронами місто Ізмаїл Одеської області. В результаті атаки постраждав порт, через попадання у житловий будинок є поранені. Двоє з трьох постраждалих потрапили в лікарню у стані середньої ступеню важкості, ще одна постраждала отримала медичну допомогу на місці.

В РФ підірвали авто топ-військового

У Москві було підірвано автомобіль Toyota Land Cruiser. Постраждали дві людини, один з яких був військовим. Пізніше стало відомо, що мова йде майора ГРУ Андрія Торгашова. Він отримав важкі поранення, але вижив.

Спецслужби Туреччини затримали підозрюваного у підриві офіцера російської військової розвідки (ГРУ) у Москві.

Чоловікам за кордоном знову почали видавати паспорти

Закордонні філії ДП Документ відновили приймання заяв від чоловіків на оформлення паспортів за наявності у них дійсних військово-облікових документів. Для отримання послуг цій категорії громадян необхідно здійснити верифікацію через офіційний застосунок Міністерства оборони України Резерв+ за допомогою QR-коду. Підтвердження наявності дійсних військово-облікових документів є обов’язковим.

У Tesla звітували про рекордний виторг, натомість упав чистий прибуток компанії

Американський виробник електромобілів Tesla зафіксував двовідсоткове підвищення виручки у ІІ кварталі, що становила 25, 5 млрд доларів. Тоді як чистий прибуток компанії упав на 45%. Чистий прибуток у квітні-червні становив 1,48 млрд доларів порівняно з 2,7 млрд доларів за аналогічний період попереднього року. 

Бейонсе дозволила використання своєї пісні Freedom у передвиборчій кампанії Камали Гарріс

Джерело з оточення Гарріс повідомило, що Бейонсе, яка відома суворими правилами щодо дозволів на використання своєї музики, швидко погодилася, коли до неї звернулися за дозволом на використання пісні. Ця композиція стане офіційною мелодією президентських перегонів нової кандидатки від демократичної партії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five + twelve =

Back to top button