Події

Підсумки 21.08: Удар по авіабазі і статут МКС

Підсумки 21.08: Удар по авіабазі і статут МКС

Фото: Генштаб ЗСУ (ілюстративне фото)

ГУР знищило три літаки та пошкодило п’ять на Саваслейці

Головне управління розвідки атакувало російську авіабазу Саваслейка; Рада підтримала ратифікацію Статуту Міжнародного кримінального суду (МКС). Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

ГУР вдарило по Саваслейці: знищено три російські літаки, п’ять пошкоджено

Головне управління розвідки атакувало російську авіабазу Саваслейка – знищено три та пошкоджено п’ять російських літаків. Унаслідок атаки знищено літак МіГ-31К або МіГ-31І, два літаки Іл-76 та пошкоджено п’ять суден – можливо, МіГ-31К/І. Під час попереднього удару по Саваслейці 13 серпня було уражено склад паливно-мастильних матеріалів та пошкоджено літак МіГ-31К/І.

Українські сили вдарили по С-300 на території РФ 

Підрозділи Військово-морських сил Збройних сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони цієї ночі завдали удару по позиції зенітного ракетного комплексу С-300 поблизу Новошахтинська. Спостерігались вибухи у визначених точках прицілювання. Комплекси С-300 росіяни використовують і для ударів по містах України, руйнуючи житлові будинки та тероризуючи населення.

Рада ратифікувала Римський статут

Верховна Рада ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду. Ухвалення законопроєкту дозволить Україні: брати участь в Асамблеї держав-учасниць МКС і формувати політику МКС; висувати свого кандидата на посаду судді; затверджувати розподіл бюджету МКС з метою забезпечити належне розслідування російських злочинів в Україні; брати участь у виборах суддів та інших виборних осіб (зокрема прокурора МКС), впливати на розробку змін до Римського статуту.

У Донецькій області розширили зону примусової евакуації дітей 

У низці населених пунктів Донецької області, через загрозу російських обстрілів, вводиться примусова евакуація дітей із їхніми батьками або іншими законними представниками. Йдеться про евакуацію із населених пунктів Покровського району.

Швейцарія приєдналася до пакету санкцій ЄС проти Росії

Швейцарія запроваджує проти Росії обмеження, передбачені 14-м пакетом санкцій Євросоюзу. 14 пакет санкцій ЄС проти Росії включає уточнення з приводу заборони на імпорт російських алмазів. Заходи набудуть чинності 27 серпня.

Гарріс офіційно затвердили кандидаткою у президенти США від демократів

Чинну віцепрезидентку США Камалу Гарріс офіційно затвердили кандидаткою у президенти від Демократичної партії. Гарріс у відеозверненні з Вісконсіна, де проводить передвиборчу кампанію разом із кандидатом у віцепрезиденти Тімом Волзом, прийняла затвердження. 

Європейські ПХГ наповнені газом

Запаси газу в сховищах країн Європи станом на 19 серпня сягнули 90%, що дає їм змогу впевнено увійти в зимовий сезон. Такого результату було досягнуто більш ніж на два місяці раніше запланованого терміну. Тим часом ціни на газ майже досягли мінімуму за два тижні – 37,85 євро за МВт·год.

В Угорщині посилили правила для українських біженців

В Угорщині з 21 серпня набули чинності зміни до законодавства, які стосуються розміщення українських біженців. Підтримку надаватимуть тільки українцям із регіонів України, які зазнали впливу війни. Наразі до цього переліку входять 13 регіонів: Київська область і Київ, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернігівська області та Крим. Щомісяця перелік буде оновлюватися.

Біллі Айліш стала найпопулярнішим та наймолодшим музикантом в історії Spotify

За останній місяць її треки у Spotify прослухали 100,1 мільйона користувачів, що дозволило їй випередити The Weeknd, який мав 91,7 мільйона прослуховувань. Її платівка Hit Me Hard and Soft, яка вийшла у травні і вже стала платиновою, обійшла альбом Тейлор Свіфт The Tortured Poets Department.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + 2 =

Back to top button