Події

Підсумки 19.04: Контрнаступ та диверсії РФ

Підсумки 19.04: Контрнаступ та диверсії РФ

Фото: Zelenskiy / Official

На Донбасі росіяни наступають на чотирьох напрямках, але на деяких ділянках є контратаки Збройних Сил України

На Донбасі йде наступ Росії, на деяких ділянках – контратаки ЗСУ; Росія планує диверсії проти країн Північної Європи. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

У Міноборони зробили заяву щодо контрнаступу

Українська армія не оголошуватиме про початок контрнаступу, оскільки це секретна інформація. На фронті вже ведуться дії, які можна назвати контрнаступальними, – сказала заступник міністра оборони Ганна Маляр. За її словами, говорити вузько про контрнаступ – це некоректно. Тому що це “величезний комплекс різних дій та заходів, які зараз проводять ЗСУ”.

РФ має плани диверсій на енергетичних об’єктах у Європі – ЗМІ

Російські кораблі-розвідники готують диверсії проти морських вітряних електростанцій, газопроводів та силових кабелів у Данії та країнах Північної Європи. За даними європейських розвідслужб та експертів, російська військова програма складає карту морських вітряних електростанцій, газопроводів, силових та інтернет-кабелів у водах навколо Данії, Норвегії, Фінляндії та Швеції. Картографування здійснюється великою кількістю військових та цивільних кораблів, що ходять у скандинавських водах і фіксують те, що лежить на дні моря, та те, як пов’язана інфраструктура Північної Європи.

Володимир Зеленський відвідав прикордонників на Волині

Президент Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку до Волинської області та відвідав прикордонну ділянку, де сходяться кордони України, Польщі та Білорусі. Він ознайомився із облаштуванням державного рубежу. Там відбувається нарощування інженерних загороджень, фортифікаційних споруд та налаштування систем віддаленого відеоспостереження.

У ЗСУ повідомили про бої у Бахмуті

Українські війська стримують тиск російських агресорів у динамічних боях у районі Бахмута та завдають їм значних втрат. Про це написав командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський. Він зазначив, що Бахмутський напрямок залишається епіцентром наступу Росії.

Сеул розглядає розширення військової допомоги Україні

Президент Південної Кореї Юн Сок Єль заявив, що Сеул може розширити підтримку України, вийшовши за рамки гуманітарної та економічної допомоги, якщо вона зазнає великомасштабного цивільного нападу. Південна Корея – ключовий союзник США та великий виробник артилерійських боєприпасів. При цьому досі вона намагалася уникнути протидії Росії через свої компанії, які там працюють, і вплив Москви на Північну Корею. Зазначимо, що Сеул вперше заявив про готовність надати зброю Києву більш ніж через рік після того, як виключив таку можливість.

Системи ППО Patriot прибули в Україну

Заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив, що системи протиповітряної оборони Patriot прибули до України від трьох країн. Вони надійшли від США, Німеччини та Нідерландів. Він зазначив, що дані системи дозволять захистити Україну від ударів російських ракет та безпілотників.

У Пентагоні назвали три пріоритети військової допомоги Україні

У Пентагоні заявили, що протиповітряна оборона є нагальна проблема для України у війні проти Росії, але є й інші важливі потреби. За словами представника Пентагону, окрім протиповітряної оборони української армії потрібні артилерія та броньована техніка.

https://1News/world/worldabus/4582447-v-pentahone-ozvuchyly-pryorytety-voennoi-pomoschy-ukrayne

Українські прикордонники встановили рекорд зі здачі донорської крові

Двісті прикордонників на Київщині прийшли здати кров для поранених бійців. За день бійці здали понад 90 літрів крові, встановивши рекорд України. Серед тих донорів “рекордного” дня були захисники Маріуполя, які нещодавно повернулися з полону, і голова Держприкордонслужби.

Tesla вкотре знизила ціни на свої електромобілі

Американський виробник електромобілів Tesla ввів чергову хвилю зниження цін на свої автомобілі Model 3 та Model Y. Нові знижки на авто стали вже другим за цей місяць, внаслідок чого ціна електромобілів стартувала нижче за 40 000 доларів.

Влада Болгарії ввела тимчасову заборону на імпорт продовольства з України

Болгарія вирішила запровадити тимчасову заборону імпорту продуктів з України, за винятком транзитних товарів. Як пояснили в уряді країни, основна причина в тому, що за останній рік, всупереч ідеї про коридорів солідарності, значні обсяги продовольства залишилися в країні і порушили основні виробничо-торговельні ланцюги.

Офіційні показники безробіття в Україні знизилися вдвічі

Офіційні показники безробіття в Україні за останній рік знизилися більш як удвічі. Про це свідчать дані Державної служби зайнятості. За статистичними даними служби зайнятості, у березні 2023 року кількість зареєстрованих безробітних зменшилася до 137,3 тисячі, серед яких 98,5 тисячі – жінки. Рік тому у березні було 286,9 тисячі безробітних.

У Швейцарії на аукціоні продали скелет динозавра

Скелет динозавра на прізвисько Трініті був проданий на аукціоні в Цюріху (Швейцарія) за 5,5 мільйона швейцарських франків (6,13 мільйона доларів). Проданий скелет складається з 293 кісток трьох різних Тірексів, знайдених в американських штатах Монтана, і Вайомінг. Його висота становить 3,9 метра, а довжина – 11,6 метра.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button