Події

Підсумки 16.07: Обстріл Харкова і бої на фронті

Підсумки 16.07: Обстріл Харкова і бої на фронті

Фото: Ілюстрація

Росія вдарила по Харкову

Російські загарбники декілька раз за добу вдарили по місту; На Бахмутському напрямку ЗСУ просуваються вперед. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Росія вдарила по Харкову

Російські війська завдали удару по Харкову. Станом на вечір 16 липня було відомо про сімох постраждалих унаслідок ворожого удару.  Харківська обласна прокуратура проінформувала про одного загиблого. Росія завдала ракетного удару по території промислового підприємства в Основ‘янському районі міста. Попередньо, двома ракетами типу С-300, випущеними з території Бєлгородської області РФ.

На Куп’янському напрямі загострення, окупанти наступають

Російські окупанти другий день активно наступають на Куп’янському напрямі Харківської області, ЗСУ тримають оборону.  На північному фланзі захисники намагаються втримати зайняті позиції, ворог атакує. Водночас на Бахмутському напрямку ЗСУ просуваються вперед.

Також українські військові продовжують здійснювати наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один з яких – по зенітно-ракетному комплексу противника. 

Стратком підтвердив знищення ракетного складу окупантів у Ювілейному Луганській області

Стратком ЗСУ підтвердив, що вибухи в Луганській області, про які повідомлялося раніше, пов’язані зі знищенням складу ракетного озброєння російських окупантів. Як заявив Стратком, Сили оборони України знищили склад ракетного озброєння росіян у тимчасово окупованому Ювілейному Луганської області.

З Одеси вийшло останнє судно у рамках зернового коридору

У неділю, 16 липня, з порту Одеси вийшло останнє судно в рамках Чорноморської зернової ініціативи, термін якої спливає у понеділок. Турецький балкер TQ Samsun має доставити 23 500 т кукурудзи й 15 300 т ріпаку до Нідерландів. З початку липня з чорноморських портів вийшло лише вісім суден з 291 000 т агропродукції.

У Криму неспокійно: окупанти заявили про “атаку безпілотників” на Севастополь

Російські окупанти заявили про “атаку безпілотників” на Севастополь, а у мережі з’явилися відео нібито з міста, на яких чути стрілянину й вибухи. Місцеві Telegram-канали заявили, що  протягом “масованої та тривалої” атаки ныби було збито два безпілотники, а ще п’ять “подавили силами радіоелектронної боротьби”. Дрони рухалися зі сторони моря – у районі мису Херсонес, мису Манганарі, Севастопольської бухти та Балаклави.

Денис Прокопенко повертається на службу після російського полону

Командир бригади “Азов” підполковник Денис “Редіс” Прокопенко вперше після повернення з російського полону зустрівся з особовим складом. На зустрічі з бійцями Азова Прокопенко заявив, що він не має інших інтересів, крім військової справи. “Редіс” заявив, що для нього “ця війна не закінчиться, доки ми не повернемо з полону нашого останнього бійця та не відновимо кордони України на стан 1991 року”. Наразі підполковник Прокопенко проходить реабілітацію і найближчим часом розпочне виконання службових обов’язків.

На Землі фіксують рекордну спеку

З 3 по 10 липня цього року світ пережив найспекотніший тиждень з коли-небудь зареєстрованих. Метеорологи кажуть, що це не кінець зростання температур. По всій Європі були випущені попередження про погоду “червоного” рівня; лісові пожежі вирують у Хорватії, на узбережжі Адріатичного моря і в іспанській Наваррі. Туристичні об’єкти, такі як Акрополь, закриті через те, що температура піднялася до 40 градусів. Вчені попереджають, що цього або наступного року світова температура може перевищити поріг у 1,5 градуса за Цельсієм. Наслідки нової рекордної спеки, яка настане дуже скоро, будуть глибокими та небезпечними.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button