Події

Підсумки 15.12: Теракт на Закарпатті і допомога СБ

Фото: РИА Новости (ілюстративне фото)

Депутат на Закарпатті під час засідання підірвав гранати

На Закарпатті депутат від Слуги народу підірвав гранати, 26 людей отримали поранення; Світовий банк оголосив про виділення додаткової фіндопомоги для України. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

На Закарпатті в будівлі Керецьківської сільської ради депутат підірвав гранати

В Закарпаській області депутат Керецьківської сільської ради підірвав гранати під час засідання сесії. Внаслідок події постраждало 26 людей, шість з яких у важкому стані. Гранати кинув депутат від партії Слуга народу Сергій Батрин.

Підрив гранат у будівлі Керецьківської сільської ради Закарпаття депутатом розслідуватимуть як теракт. Підривнику може загрожувати від трьох до 10 років позбавленням волі на з конфіскацією майна або без такої.

Україна отримає чергову допомогу від міжнародних партнерів

Світовий банк виділяє Україні додаткові 1,34 мільярда доларів. Ці кошти будуть спрямовані на виплату пенсій, зарплат вчителів, підтримку ВПО та інші пріоритетні видатки держбюджету.

Україна отримала нову військову допомогу від Литви

Литва передала Україні нову партію військової допомоги. Йдеться про кілька мільйонів патронів і кілька тисяч боєприпасів до переносних протитанкових гранатометів малої дальності, а також близько тисячі розкладачок. Крім передачі військової техніки та обладнання, Литва також активно навчає українських військових, надає українцям лікування та реабілітацію, готує експертні консультації, виділяє кошти в міжнародні фонди підтримки України. Також зазначається, що у Литві вже склали довгостроковий план підтримки на 2024-2026 роки.

Міноборони запустило нову систему закупівель за стандартами НАТО

Повністю замінено пострадянську систему, де всі владні повноваження були зосереджені в Міноборони. Суть змін полягає у формуванні правового підґрунтя для упорядкування й розмежування зон відповідальності Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних сил України та військових вишів. Це дозволить зробити систему управління більш функціональною, а також відкриє шлях західній моделі лідерства. Безпосередньо закупівлями тилового майна займатиметься окреме державне підприємство – Агенція закупівель у сфері оборони (ДП Державний оператор тилу).

Словацькі перевізники розблокували рух вантажних автомобілів на кордоні

Словацькі перевізники розблокували рух вантажних автомобілів на в’їзд у свою країну перед пунктом пропуску Вишнє-Нємецке. В середньому на цьому напрямку проходить 100 фур на добу. Станом на ранок 15 грудня через КПП Ужгород – Вишнє-Нємецке було пропущено 116 вантажівок.

В Україні збудували перший адаптований під євроколію зерновоз

Укрзалізниця збудувала перший зерновоз, який оптимально пристосований для перевезень євроколією. Новий вагон-хопер для зерна моделі 19-8005-У призначений для перевезення зерна та інших сипких харчових вантажів. Його вантажопідйомність 70 т; об’єм кузова 104 куб. м; 5 завантажувальних люків, 6 розвантажувальних; конструкційна швидкість 120 км/год.

У МОЗ заявили про перевищення епідпорогу в Чернівецькій області

У Чернівецькій області перевищено епідпоріг захворюваності на ГРВІ грип та COVID-19. За попередній тиждень там зареєстровано 5 586 тисяч випадків захворювань. У Житомирській області епідемічний поріг відповідає середньому рівню – 8 738 захворілих. В інших регіонах України ситуація стабільна, тобто зберігається неепідемічний рівень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button