Події

Підсумки 15.09: Удар по Харкову і план перемоги

Підсумки 15.09: Удар по Харкову і план перемоги

Фото: Facebook / Главное управление ГСЧС Украины в Харьковской области

Наслідки російського удару по багатоповерхівці у Харкові 15 вересня

Керований снаряд влучив у десятий поверх будинку, пожежа охопила кілька квартир; План перемоги Україні у війні складається з чотирьох основних пунктів. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Росіяни обстріляли Харків КАБами

Удар прийшовся по багатоповерховому житловому будинку. Постраждалих – 41. Серед них четверо дітей, найменшій дитині – один рік. Одна жінка та хлопчик 12 років – у важкому стані. Найбільших руйнувань, включаючи пошкодження перекриттів, зазнали два під’їзди. Вогонь охопив чотири верхні поверхи. Також постраждали щонайменше 12 сусідніх будинків. Поруч із будинком, в який влучила авіабомба, діє штаб швидкого реагування. У 161 ліцеї навпроти функціонує Пункт незламності, де постраждалі можуть отримати першу допомогу.

Пізніше стало відомо, що у Харкові під час російського удару керованою авіабомбою по багатоповерховому будинку 15 вересня загинула літня жінка. Її тіло з-під завалів дістали рятувальники.

Зеленський назвав пункти плану перемоги України, який покаже Байдену

Президент Володимир Зеленський заявив, що має план перемоги України, він містить чотири ключові пункти й один пункт, який стосується періоду після війни. За його словами, мова йде про безпеку, геополітичне місце України, сильну військову підтримку. Йдеться також про економічну підтримку. Зеленський заявив про готовність показати свій план кандидатам у президенти США – Дональду Трампу і Камалі Гарріс. Президент підкреслив, що багато речей залежать і від рішень Конгресу США, тож має намір поділитися планом з американськими законодавцями.

Сирський анонсував зміни у підготовці мобілізованих

Головком провів робочу нараду з цього питання за участі керівників органів військового управління, які опікуються підготовкою, а також командирів бойових бригад та начальників навчальних центрів. Сирський наголосив, що якість підготовки військових залежить від інструкторів. Тому максимальна увага, за його словами, приділяється залученню вмотивованих інструкторів із бойовим досвідом. Розглядається можливість створення Школи інструкторів. Він повідомив, що у Збройних Силах України працюють над тим, щоб збільшити термін базової загальновійськової підготовки.

Забруднена вода з Десни дісталася Київської області

Російські відстійники цукрового заводу в Тьоткіно скинули нечистоти в річку Сейм, що призвело до забруднення, яке дісталося Десни. Основна концентрація забрудненої води наразі залишається на території Чернігівської області, між селами Остер та Максим, але вже помічені перші ознаки її потрапляння до Київської області. Заступник голови Держводагентства Ігор Гопчак запевнив, що жителям столиці хвилюватися не варто. З-за кордону прибуло 120 т активованого вугілля для додаткового очищення води.

Низка російських регіонів зазнали атаки дронів

В РФ заявили, що відбивалися від дронів. За іфнормацією Міноборони РФ, минуло ночі системами ППО були збиті п’ятнадцять безпілотників над територією Брянської області; п’ять – над Курською областю; чотири – над Смоленською областю; два – над Орловською областю та по одному – над територіями Білгородської, Калузької та Ростовської областей.

У Польщі та Чехії скасували частину поїздів до України

Через повені у Польщі та Чехії були скасовані рейси потягів – Укрзалізниця заявила, що пасажирів з квитками на неділю готові прийняти на будь-який рейс у найближчу добу. Поїзди з Праги до Чопа та зворотно їхали з невеликою затримкою, а от поїзди з Праги до Перемишля були скасовані повністю. Пасажирам з України, які прямували на своє стикування у празькому напрямку, порадили зв’язатися з польським або чеським оператором залізниці.

В Україні погіршилася погода

У Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській, вдень і у Одеській областях пройшли значні дощі. Також було зафіксовано сильні пориви вітру.

Тим часом Одесу накрили сильні дощі, які призвели до ускладненого руху та підтоплень у деяких районах міста. Комунальні служби міста працюють над очищенням дощоприймачів.

На Трампа вдруге скоєно напад

На кандидата в президенти США Дональда Трампа у неділю, 15 вересня, під час гри у гольф було здійснено чергову спробу замаху, він цілий і неушкоджений. Секретна служба США оперативно затримала підозрюваного.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × one =

Back to top button