Події

Підсумки 15.07: Рекордна спека і удари КАБами


Росіяни скинули на Лиман дві 250 кг керовані авіабомби; У Києві триває аномальна спека. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

У Києві оновлено сім температурних рекордів

Зокрема, унеділю, 14 липня метеорологи зафіксували три температурних рекорди.Мінімальна температура не опустилася нижче 22,7°C. Попереднє рекордне значення 1951 року перевищено на 1,6°C.Максимальна температура повітря досягла 35,9°C, що на 2,7°C вище попереднього рекордного показника 1951 року.

У понеділок, у Києві температура подекуди досягала позначки до +65°C. Через аномальну спеку у столиці нагріваються асфальт, тротуари, лавки тощо. Так, вуличні меблі біля Цирку нагрілися до +60°C через пряме сонячне проміння. На Володимирській гірці температура на поверхнях сягала до +65°C. Біля станції метро Хрещатик температура коливалася у межах +27°C до +57°C.

Війська РФ скинули КАБи на Лиман

Росіяни скинули на місто Лиман Донецької області дві 250-кілограмові керовані авіабомби, внаслідок атаки щонайменше 5 людей поранено. Зокрема, чоловіка 50 років та його 49-річну дружину, які перебували на вулиці, госпіталізовано з мінно-вибуховими травмами, множинними осколковими пораненнями і забоями. Також травмовано двох жінок 45 та 50 років. Крім того, від ворожої атаки постраждав 27-річний працівник поштового відділення

Володимир Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня Державності

В Україні відзначили День української державності та День хрещення Київської Русі – України. Президент Володимир Зеленський відвідав службу в Києво-Печерській лаврі, де відбулася молитва за перемогу й справедливий мир для України, а також за захист та благословення для українського народу та військових та звернувся до громадян. Він акцентував, що українці нині “борються проти страшного ворога, якого не назвеш людиною і який нескінченно далекий від справжнього християнства”. Президент також подякував “усім у світі, хто не мовчав і хто шукає рішення, щоб підтримати наш захист життя”, а також українцям “за те, що ви вірні собі, нашій меті, нашій державі”.

Зеленський зібрав керівників обласних адміністрацій на нараду

Ключовими темами зібрання стали: оперативна ситуація в кожному регіоні, енергетика, фортифікації, безпека. Окремо на нараді обговорили важливість налагодження співпраці з представниками американських штатів. На думку Зеленського, разом регіони можуть взаємодіяти в питаннях енергетики, освіти, медицини, реабілітації, забезпечення укриттів.

Нові бригади готуються до бою: Резерви ЗСУ почали отримувати зброю

Недоукомплектовані бригади ЗСУ почали отримувати зброю, але “до позитивного результату” ще далеко. Про це сказав президент Володимир Зеленський. Президент зазначив, що процес надходження озброєння від партнерів повільний, але додав, що нещодавно створений координаційний штаб НАТО в Німеччині може вирішити цю проблему та прискорити постачання озброєння.

Правоохоронці затримали одного з головних митників в Івано-Франківській області через підозру у хабарництві

Так, керівник одного з ключових обласних управлінь в обмін на гроші “гарантував” підприємцям не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення їхніх товарів. Для реалізації “схеми” фігурант залучив декількох митних брокерів з Івано-Франківської та Закарпатської митниць. 

Нардепу від “Слуг” повідомили про підозру за хабарництво на ремонті інфраструктури

САП та НАБУ повідомили про підозру народному депутату від партії “Слуга народу” за вимагання хабаря в розмірі 3,4 млн грн за не перешкоджання у проведенні ремонтних робіт об’єктів інфраструктури на Сумщині. Депутата вже виключили з партії, також його виключать зі складу комісії з питань облаштування фортифікацій та закупівлі дронів.

Орбан розіслав лідерам Євросоюзу свій “мирний план”

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан після своїх візитів до України, Росії та Китаю ознайомив лідерів Європейського Союзу з результатами своєї “миротворчої місії” та “мирними” пропозиціями Будапешта. Орбан вважає, що не варто недооцінювати роль Угорщини як посередника, оскільки, на його думку, країна може відігравати “серйозну роль у посередництві”.

Україна розширила консульські послуги у 20 країнах

24 дипломатичним установам України у 20 країнах надали доступ до Державного реєстру актів цивільного стану. Це означає, що громадяни зможуть отримати витяги про народження, смерть, зміну імені, шлюб, розлучення та інше. Доступ до реєстру отримали посольства України в Австрії, Алжирі, Бельгії, Великій Британії, Вірменії, Іспанії, Марокко, Молдові, Нідерландах, Норвегії, ОАЕ, Румунії, Таджикистані, Туркменістані, Угорщині, Фінляндії, Франції, Хорватії та Швеції, а також консульства в Единбурзі, Бєльцях, Дубаї, Ніредьгазі та Брно.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × 5 =

Back to top button