Події

Підсумки 09.09: Ріст зарплат і допомога Швеції

Підсумки 09.09: Ріст зарплат і допомога Швеції

Фото: НБУ

Середня зарплата в Україні перевищила 500 доларів

В Україні зросла середня зарплата, Швеція оголосила новий пакет допомоги ЗСУ. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Середня зарплата в Україні перевищила 500 доларів

Зарплати в Україні продовжують зростати. Доларова зарплата перевищила довоєнний рівень. За даними Держстату, найвища заробітна плата у сфері Інформація та телекомунікації, де вона зросла на 37,1% до 50 188 гривень. Найнижчі зарплати в освіті – 15 076 гривень.

Уряд Швеції оголосив про 17 пакет військової допомоги Україні

Уряд Швеції презентував 17-й пакет військової допомоги Україні вартістю в 4,6 млрд шведських крон (443 млн доларів), що покращить оборонноздатність українських збройних сил на суші та в морі. Серед іншого Швеція надасть більше зенітно-ракетних комплексів RBS70, гранатометів, боєприпасів, протитанкових мін і ХБРЯ засобів, що посилять українські сухопутні війська. Також уряд цієї країни планує виділити додаткові кошти на закупівлю дронів. Від початку російської агресії в лютому 2022 року Швеція вже надала Україні військову допомогу на суму 48,1 млрд шведських крон. 

Війська отримали українські гранати

Українські військові отримали на озброєння гранати вітчизняного виробництва. Ручна оборонна осколкова граната призначена для ураження відкрито розташованої живої сили противника. Внаслідок потужної дії застосовувати її необхідно лише з укриття.

Російські агресори обстріляли з артилерії місто Нікополь

Через артобстріл росіян у Нікополі загинула 16-річна дівчинка. Працівники ДСНС дістали її з-під завалів пошкодженого будинку. Крім того, 79-річний чоловік доправлений до лікарні у стані середньої тяжкості. Ще двоє поранених – 74-річний чоловік та 66-річна жінка – отримали допомогу і від госпіталізації відмовилися.

Оголошено примусову евакуацію ще з трьох населених пунктів Сумщини

На Сумщині оголосили примусову евакуацію у низці населених пунктів, де загалом проживає близько 40 тисяч осіб. Наразі було зафіксовано збільшення ворожих обстрілів Глухова, Есмані та Свеси. З цих населених пунктів оголошено примусову евакуацію населення.

У ДТП загинув радник глави Мінстратегпрому Ярослав (Локі) Олійник

В ніч проти 8 вересня у дорожньо-транспортній пригоді загинув радник міністра стратегічної промисловості Ярослав (Локі) Олійник. З початком повномасштабної війни Росії проти України, Ярослав брав участь у боях на Київщині та Чернігівщині, а також у Харківському контрнаступі, де допомагав звільняти Куп’янськ. Крім того, він співпрацював із благодійним фондом “Повернись живим”, активно долучаючись до підготовки нових операторів дронів.

Вода біля Чернігова стала гіршою

Вода в Десні коло Чернігова потемніла, місцями фіксується масовий замор риби. Влада заборонила відвідувати пляж ще минулого тижня. Було посилено контроль за продажами всіх видів риби в місті. 

Німеччина запроваджує тимчасовий контроль на всіх сухопутних кордонах 

Рішення ухвалено для того, щоб обмежити кількість людей, які в’їжджають у країну нелегально. В даний час видворення на сухопутних кордонах Німеччини відбувається лише в окремих випадках: якщо, наприклад, людині заборонено в’їзд до країни або якщо вона не подала прохання про надання притулку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + 19 =

Back to top button