Події

Підсумки 02.09: РФ атакувала Київ і нові акцизи

Підсумки 02.09: РФ атакувала Київ і нові акцизи

Фото: ГСЧС

Ворог вдарив по столиці балістикою

У Києві внаслідок падіння уламків слалося займання у трьох районах. Зеленський підписав закон про підвищення ставок акцизного податку на пальне. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Ворог здійснив масовану атаку на Київ

Російські воєнні злочинці в ніч перед 2 вересня атакували Київ балістичними ракетами: кілька їхніх груп хвилями рухались на столицю. Падіння уламків зафіксовано в Голосіївському районі; є пошкодження нежитлової забудови. Уламки впали у Святошинському, Дніпровському та Шевченківському районах.

Росіяни обстріляли Харків

У понеділок в Харкові пролунала низка вибухів. У гаражний кооператив, що розташований біля житлових будинків у Київському районі Харкова, влучили два ворожих КАБа. Ще одне влучання зафіксоване на території одного з вишів. Постраждало сім осіб.

Зеленський підписав закон про підвищення акцизів на пальне

Законопроєкт передбачає поступове підвищення акцизного податку на пальне до мінімального рівня, встановленого в Європейському Союзі. Зокрема, з 1 вересня по 1 січня 2025 року ставка акцизу на бензин повинна становити 242,6 євро за 1000 літрів, на дизель 177,6 євро, а на газ – 148 євро. У 2026 році на бензин – 300,8 євро, на дизель – 253,8 євро, на газ – 198 євро. У 2027 році на бензин – 329,9 євро, на дизель – 291,9 євро, а на газ – 223 євро. Кошти, додатково отримані від акцизного податку, підуть на армію.

Втеча Дмитрука за кордон: ДБР оголосило підозру трьом особам

Державне бюро розслідувань (ДБР) оголосило про підозру трьом особам, які переправили народного депутата України Артема Дмитрука через державний кордон до так званого Придністров’я. Встановлено, що 23 серпня Дмитрук перетнув кордон України у напрямку Республіки Молдови в районі пунктів пропуску “Павлівка” в зоні відповідальності відділу прикордонної служби “Велика Комарівка”. Встановлені всі особи, які організовували “втечу”, у тому числі з боку Молдови. 

В Україні стартує пілотний проєкт з підготовки водійок вантажівок

У межах ініціативи заплановано навчання 100 жінок, які після завершення курсу отримають необхідну кваліфікацію та водійське посвідчення категорії С або СЕ. Наразі географія проєкту охоплює чотири міста: Київ, Тернопіль, Рівне і Хмельницький.

Туреччина подала заявку на приєднання до БРІКС

Туреччина подала заявку на приєднання до блоку країн БРІКС, куди входять Росія, Китай, Індія, ПАР та Бразилія, намагаючись побудувати альянси за межами Заходу. За словами людей, що говорили на умовах анонімності, позиція адміністрації президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана полягає в тому, що геополітичний центр тяжіння зміщується від розвинутих економік. Розширення БРІКС можуть обговорити під час саміту у Казані, який відбудеться 22-24 жовтня.

Нацбанк пропонує замінити копійку шагом

Національний банк України пропонує змінити назву української мілкої розмінної монети – замість “копійка” назвати її  “шаг”. Шаг – українська назва польсько-литовської срібної монети XVII-XVIII ст. вартістю в три гроші.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − fifteen =

Back to top button