Події

Підрив ворогом Каховської ГЕС: нові виклики для піротехнічних підрозділів ДСН…

Підрив ворогом Каховської ГЕС: нові виклики для піротехнічних підрозділів ДСНС ⬇️

З початком повномасштабної війни, яку проти України розв’язала російська федерація, піротехнічні підрозділи ДСНС працюють на межі своїх можливостей та навіть більше.

Здобуваючи досвід у реальному часі, вивчаючи як ефективно працювати із новими ВНП і тими об’ємами забрудненості деокупованих територій, з якими сапери не мали справу раніше, важко навіть уявити, чим іще може здивувати ворог.

Ситуація із підривом росіянами Каховської ГЕС показала, що все ж таки може. Підтоплення значної кількості територій, які після сходження високої води необхідно було перевірити на наявність ВНП створило новий виклик: потрібно швидко і безпечно дістатися до ділянки проведення робіт.

Піротехнікам доводилося долати річку, для цього було прийнято рішення залучити всюдиходи «Богун-2», отримані в рамках збору «Допоможемо рятувальникам» від United24. Ця техніка має достатньо місця, аби швидко переправити особовий склад та обладнання без необхідності використовувати човни.

Відтак всюдиходи отримали нове застосування, а люди змогли швидше повернутися у свої домівки без ризику натрапити на небезпечні залишки війни.

???? СайтFbTwInstaYouTube

Back to top button