Події

Освячував техніку окупантів, якою вбивали мирних українців, – на Харківщині по…

Освячував техніку окупантів, якою вбивали мирних українців, – на Харківщині повідомлено про підозру настоятелю храму УПЦ (МП)

????За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області священнику УПЦ (МП) заочно повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

????За даними слідства, настоятель одного із храмів Ізюмської єпархії УПЦ (МП) активно підтримував дії країни-агресора.

????Наприкінці липня 2022 року в окупованому смт Дворічна Куп’янського району відбувся публічний релігійний захід з приводу «Дня Хрещення Русі», який проводився місцевими представниками Української православної церкви Московського патріархату.

????Саме там протоієрей Московського патріархату благословляв представників зс рф та освячував військову автомобільну техніку окупантів.

????Настоятель наказав своїм поплічникам знімати на камеру «захід» для подальшого оприлюднення на проросійських медіаресурсах. 

????Під час звільнення Харківщини протоієрей разом із сім’єю втік на територію рф, де зараз він є настоятелем однієї з російських церков.

????Досудове розслідування – Нацполіція, оперативний супровід – ДКР СБУ.

Back to top button