Події

Ошукав матір загиблого військового на майже 7 млн грн – на Закарпатті громадяни…

Ошукав матір загиблого військового на майже 7 млн грн – на Закарпатті громадянина викрито на шахрайстві

????За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури мешканцю Київської області повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому групою осіб в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

????За даними слідства, підозрюваний залучив мешканців кількох областей України до незаконної оборудки. Вони телефонували потерпілій з пропозиціями вкласти грошові кошти нібито в іноземну інвестиційну компанію. З часом жінці обіцяли отримання відсотку від вкладу, що є вигіднішим, аніж пропозиції в банках України.

????Пів року жінка систематично перебувала на зв’язку з шахраями та частинами вносила гроші нібито на відкритий для неї рахунок в компанії. Вона передавала готівку довіреній особі підозрюваного на території Ужгородського району або переказувала кошти на банківські картки.

????Те, що її ошукали, потерпіла зрозуміла тільки після того, як намагалася вивести свої вкладення та додатково сплатила для цього «страховий відсоток», але грошей так і не отримала. Після цього вона повідомила про злочин правоохоронцям.

????З листопада 2022 року по квітень 2023 року підозрюваний ошукав матір військовослужбовця на майже 7 млн грн. Загальна сума, якою незаконно заволоділи шахраї, особи яких встановлюють, склала 7,5 млн грн. Це – кошти, які жінка отримала як грошову допомогу від держави після загибелі сина на війні. Сама потерпіла є уродженкою Донеччини, але у зв’язку з війною переїхала до Ужгорода.

????Правоохоронці затримали підозрюваного на Київщині. Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести 13,2 млн грн застави.

????На даний час встановлюються інші особи, причетні до шахрайських дій.

????У межах кримінального провадження правоохоронці провели вже близько пів сотні обшуків в різних регіонах України.

????Досудове розслідування –Нацполіція, оперативний супровід – управління карного розшуку та кіберполіції.

Back to top button