Події

❗️Ошукали громадян на схемі повернення компенсації за купівлю неякісних ліків…

❗️Ошукали громадян на схемі повернення компенсації за купівлю неякісних ліків: поліцейські викрили злочинну організацію шахраїв – Нацполіція

Під час документування злочинної діяльності поліцейські встановили: 36-річний уродженець Донеччини організував у столиці три кол-центри. Зловмисники телефонували громадянам, які користувалися послугами одного з товариств з продажу БАДів.

1️⃣ Спочатку потерпілі отримували дзвінок від «працівника поліції», який повідомляв про відкриття кримінального провадження за фактом продажу неякісних препаратів. При цьому він запевняв, що люди мають право на грошову компенсацію.

2️⃣ Згодом громадянам зателефонували нібито представники держустанов, аби обговорити механізм повернення витрачених коштів. Шахраї розповідали алгоритми пришвидшення всіх розрахунків, які передбачали сплату страхових сум та інших платежів.

????У такий спосіб шахраї виманювали у людей чималі суми, разові платежі могли становити 50 тисяч гривень. Зокрема 87-річний киянин здійснив шахраям 30 грошових переказів і позбувся понад пів мільйона гривень.

Уже встановлено 22 епізоди злочинної діяльності фігурантів. У слідства є вагомі підстави вважати, що матеріальна шкода, завдана потерпілим, може сягати 10 млн грн.

????Відео

Back to top button