Події

Ошукала родичів військовослужбовців – на Миколаївщині викрито місцеву житель…

Ошукала родичів військовослужбовців – на Миколаївщині викрито місцеву жительку

????За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури повідомлено про підозру жительці міста Первомайська за фактом шахрайства, вчиненого повторно (ч. 1, 2 ст. 190 КК України).

????За даними слідства, підозрювана у соцмережі Facebook розміщувала позитивні відгуки з фейкових сторінок про нібито допомогу у пошуку військовослужбовців, які зникли безвісти та потрапили до полону під час військової агресії рф проти України.

????При цьому вона додавала посилання на групи у месенджері Вайбер із назвами «Пошук зниклих 2022», «Повертайся живим», в яких була адміністратором.

????У групах жінка спілкувалася з родичами військовослужбовців, які зверталися до неї за допомогою в пошуку рідних. За «винагороду» обіцяла їм надати інформацію про їх місцезнаходження. При цьому наміру допомагати у пошуку не мала.

????Під час обшуку за місцем проживання підозрюваної вилучено мобільні телефони з обліковими записами, сім-картки, банківські картки, що підтверджують факти її злочинної діяльності.

????Раніше жінці вже було повідомлено про підозру у вчиненні шахрайських дій, але вона продовжила свою діяльність.

????На даний час встановлено 50 епізодів її протиправних дій. В результаті громадянам завдано збитків на суму понад 200 тис грн.

????Наразі за клопотанням сторони обвинувачення підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

????Досудове розслідування – ГУ НП в Миколаївській області за оперативного супроводу управління СБУ в області.

Back to top button