Події

Онук жорстоко вбив власну 102-річну бабусю

Суд визнав 45-річного сумчанина винним у вбивстві своєї 102-річної бабусі. Його засудили до 8 років позбавлення волі, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу прокуратури Сумської області.

“Сумською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення стосовно 45-річного сумчанина, який позбавив життя власну бабусю”, – йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування встановило, що обвинувачений проживав у одному будинку разом зі своєю матір’ю та старенькою бабусею, яка була прикута до ліжка та потребувала постійного догляду.

25 березня 2016 року чоловік повернувся додому близько 1 години ночі в стані сильного алкогольного сп’яніння та ліг відпочивати. У цей час бабуся, намагаючись підвестися, впала з ліжка. Розлючений чоловік підійшов до безпорадної жінки та почав завдавати їй численні удари руками та ногами по різних частинах тіла, а потім тривалий час стискав шию руками. Усе це відбувалося на очах у матері чоловіка, якій 75 років, і вона не змогла завадити сину.

Від отриманих травм старенька померла. Медики, які приїхали за викликом, констатували природну смерть 102-річної жінки. До правоохоронців звернулися родичі потерпілої, які приїхали на її похорон і побачили численні садна та синці на тілі померлої.

Відповідно до висновку судово-медичної експертизи смерть потерпілої наступила внаслідок механічної асфіксії. Окрім того, на тілі виявили безліч тілесних ушкоджень, зокрема поламані ребра та кінцівки. Спочатку всю вину на себе взяла мати обвинуваченого. Однак у результаті проведення слідчо-оперативних заходів слідство зібрало достатньо доказів причетності саме її сина до вбивства.

“Чоловік обвинувачувався в умисному вбивстві своєї 102-річної бабусі з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України), прокуратура наполягала на 12 роках ув’язнення для нього. За вироком суду першої інстанції від 2 жовтня 2018 року обвинуваченого визнано винним за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України та засуджено до 8 років позбавлення волі. Прокуратура вже готує апеляційну скаргу на вказаний вирок суду”, – зазначили у прокуратурі.

 

 

 

 

Back to top button