Події

​​Олександр Потій: «Україна продовжує будувати ефективну систему захисту критич…

​​Олександр Потій: «Україна продовжує будувати ефективну систему захисту критичної інфраструктури, зокрема – енергетичних об’єктів»

Заступник голови Держспецзв’язку Олександр Потій у складі урядової делегації взяв участь у засіданні Ради Україна-НАТО, яке відбулося восьмого листопада в штаб-квартирі Північноатлантичного Альянсу в Брюсселі та було присвячене питанням енергетичної безпеки.

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане під час засідання зауважив, що минулої зими росія намагалася знищити енергетичну інфраструктуру України, використовуючи ракети, безпілотники, кібератаки. Попри це, нашій країні вдавалося швидко відновлюватися після таких атак – зокрема цьому сприяла і допомога Альянсу.

Олександр Потій підкреслив, що Україна продовжує будувати ефективну систему захисту критичної інфраструктури, серед іншого – посилює захист енергетичних об’єктів:

???? «Наш підхід базується на принципах кооперації державних органів, операторів критичної інфраструктури та бізнесу. Попередня зима була дійсно важкою, але нам вдалося забезпечити стійкість енергетичної інфраструктури. Значну роль у цьому відіграли співробітники енергокомпаній, ДСНС, військові».

Заступник голови Держспецзв’язку також зазначив, що українці із розумінням поставилися до труднощів, які виникали минулої зими через ворожі атаки, та подякував усім партнерам, які допомагали та продовжують допомагати Україні.

???? «Рада Україна-НАТО – це ефективний механізм допомоги Україні у забезпеченні стійкості критичної інфраструктури. Ми також готові ділитися своїм досвідом, знаннями про те, як захищати енергетичні об’єкти від атак з неба, від атак у кіберпросторі. Обговорення цих питань на такому високому рівні є ще одним доказом єдиної та непохитної позиції країн НАТО щодо підтримки України у боротьбі з російським агресором», – наголосив Олександр Потій під час зустрічі.

Зазначимо, що урядову делегацію очолив заступник міністра енергетики України Фарід Сафаров, у заході також взяв участь заступник начальника штабу Командування Повітряних сил ЗСУ Геннадій Шелудько.

???? Нагадаємо, Рада Україна-НАТО – створений у липні 2023 року орган, у межах якого держави-члени Альянсу й Україна зустрічаються з метою взаємодії, співпраці, для кризових консультацій і ухвалення спільних рішень.

ℹ️ Держспецзв’язку визначена уповноваженим органом у сфері захисту критичної інфраструктури України на час дії воєнного стану та протягом 12 місяців після його припинення чи скасування. Уповноважений орган координує діяльність суб’єктів національної системи захисту, забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері захисту критичної інфраструктури.

Back to top button